Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia pirítós mazsolával és fahéjjal

Francia pirítós mazsolával és fahéjjal
Francia pirítós mazsolával és fahéjjal
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégi ráérős reggelik koronázatlan királya a francia pirítós, hát még ha meg van szórva egy marék mazsolával és egy kis fahéjas porcukorral! Aki hozzám hasonlóan szereti valami édessel indítani (vagy zárni) a napot, annak bátran merem ajánlani ezt az ételt.

hozzávalók / 2 adag

Az elkészítéshez

A tálaláshoz

  • 1 marék mazsola (ízlés szerint több-kevesebb)
  • 1 ek porcukor (ízlés szerint több-kevesebb)
  • fahéj ízlés szerint

ajánlat

Egy tejeskávé nagyon jól esik mellé.

Bár a receptben leírt változat az én személyes kedvencem, érdemes lehet egyéb feltétekkel is kísérletezni,(pl. friss gyümölcsök, lekvár, tejszínhab) mert azokkal is isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

Az elkészítéshez

  1. Vágunk két egyforma vastagságú szeletet egy fehér kenyérből (szeletelt kenyér esetén ezt a lépést kihagyhatjuk), majd mindkét szeletet félbevágjuk. Amennyiben szeletelt toast kenyérrel dolgozunk, úgy a két szeletet félbe sem kell vágni.
  2. A bundához felverünk egy tálban vagy mélytányérban két közepes méretű tojást.
  3. A felvert tojásokhoz adunk egy csipet sót, két evőkanál porcukrot, és ezeket is simára keverjük benne.
  4. A tojásos masszához végül hozzáadunk egy deci tejet, és azzal is elkeverjük.
  5. Egy serpenyőben a legmagasabb hőfokon felolvasztunk négy deka vajat, majd közepes fokozatra állítjuk a tűzhelyet.
  6. A négy darab fél szelet kenyeret egy villa segítségével egyenként megmártjuk a tojásos-tejes masszában. (Érdemes meg is fordítani őket, hogy minden oldalról rájuk tapadjon a keverék.)
  7. A bebundázott kenyérszeleteket egyenként a serpenyőbe helyezzük. Mindkét felüket kb. 2-2 percig sütjük. Akkor érdemes fordítani rajtuk, ha már a tetejükön is egy kicsit elkezd szilárdulni a tojásos massza.

A tálaláshoz

  1. Az elkészült pirítósokat tányér(ok)ra tesszük, és ízlés szerint megszórjuk fahéjjal, porcukorral és mazsolával.
  2. Ezt követően, ha már nem túl forró, fogyaszthatjuk is.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 164
elküldve: 2
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kobalt 1995

Mióta szakács: 2020.05.23.
6 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

french toast, pain perdu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

449
kenyér 2 szelet
tojás 2 db
tej 1 dl
porcukor 2 ek
1 csipet
vaj 4 dkg
mazsola 1 marék
porcukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint