Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia póréleves Márti konyhájából

Francia póréleves Márti konyhájából
Francia póréleves Márti konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Francia barátnőmtől tanultam el ezt a finom és rém egyszerűen elkészíthető levest. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplikat, kockákra vágjuk, és hideg vízben áztatjuk, míg a többi hozzávalót előkészítjük, azaz az alaposan megmosott pórét karikákra, a fokhagymát apró kockákra felvágjuk. A póré zöldjét használjuk túlnyomórészt.
  2. A felforrósított vajra dobjuk a pórét és fokhagymát, 1-2 percig pároljuk, hozzáadjuk a leszűrt burgonyát, felöntjük ca. 1 l vízzel, hozzátesszük az ételízesítőt, megborsozzuk. Puhára pároljuk közepes hőmérsékleten, mixeljük, majd összeforraljuk a tejszínnel, melyet legutoljára adunk a leveshez.
  3. Tálaljuk, 1-1 ek. sherryvel gazdagítjuk. Alternatív tálalhatjuk reszelt pecorino sajttal is.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 533
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

póréhagymaleves, hagymakrémleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

441
póréhagyma 1 db
burgonya 3 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
vaj 3 dkg
habtejszín 1 dl
víz 1 l
ételízesítő 1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
sherry 1 ek
pecorino sajt 3 dkg