Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia rakott krumpli á la Brizsó

Francia rakott krumpli á la Brizsó
Francia rakott krumpli á la Brizsó
85 perc / előkészület: 30 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Őszintén szólva számtalanszor készítettem már francia rakott krumplit, variáltam hol így, hol úgy, mégis mindig a legegyszerűbb verzió az, aminek a legnagyobb sikere van. A recept egyszerűségéről ugye nem is beszélve. Párom nem szereti a tejszínt, így az én receptjeim tejföl és tej együttesével épülnek fel, tehát nyugodtan ezt a két hozzávalót le lehet arra az egyre cserélni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, karikákra szeljük. Csíkokra vágjuk a hagymát, és mivel nekem szeletelt bacon volt itthon, felkockáztam azt.
  2. A bacont és a hagymákat megpirítjuk, alacsony fokozaton, így nem ég oda, míg elkészítjük a szószt közben, egy másik edényben.
  3. A tejfölt a tejjel és a belenyomott fokhagymákkal elkezdjük összemelegíteni (szükségtelen forralni), közben egyneművé keverjük, majd fűszerezzük. Mivel a felhasznált bacon is sós, vigyázzunk, ne készítsük túl sósra! Pár percig hagyjuk érni az ízeket a szószban, majd a bacon és hagyma együttesére öntjük, így hagyjuk még alacsony fokozaton egymásra találni az ízeket.
  4. Egy jénai alját kirakjuk krumplikarikákkal, amiket megsózunk. Erre ízlés szerint rakunk a baconös-hagymás cuccból, és két szelet sajttal fejeljük meg a rétegelést. Ezután elölről kezdjük, erre ment a krumpli, amit sózunk, a baconös lötty, sajt, és így tovább. Természetesen a végére a sajtot kell hagyni.
  5. Sütőbe dobjuk, 45 percig sütjük, majd 10 percig pirítjuk a tetején a sajtot, hogy ne csak finom, de szép is legyen!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 238
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Brizsó

Mióta szakács: 2017.01.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott burgonya franciásan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

594
burgonya 1 kg
bacon 200 g
vöröshagyma 1 nagy db
metélőhagyma 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
edami sajt 125 g
tejföl 2 dl
tej 1 dl
fokhagyma 3 gerezd