Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia sajtkrémleves

Francia sajtkrémleves
Francia sajtkrémleves
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, különleges ízvilágú, elegáns leves. Akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét! 

Forrás: net

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olvasztott vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a hideg alaplével, felforraljuk, és hozzáadjuk a felszeletelt sajtot.
  2. Ezután csendesen forralva megvárjuk, amíg felolvad benne a sajt, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket: só, bors, kakukkfű.
  3. Ha kellően kiolvadt a sajt, egy botmixer segítségével a maradékot is pürésítjük benne. Ezután átszűrjük az egészet, hogy szép selymes legyen, majd visszatesszük a tűzre, ha szükséges, utána ízesítjük, és az elpárolgott levet is pótoljuk, rövid ideig forraljuk, és kész.
  4. Közben egy szikkadt zsemlét apró kockára vágunk, majd egy serpenyőbe téve rázogatva megpirítjuk.
  5. A forró levest ezzel a pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 31 756
elküldve: 1
receptkönyvben: 267
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

camembert-krémleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

473
vaj 5 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
szárnyas alaplé 1.5 l
camembert sajt 40 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
zsemle 1 db