Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia sóskaleves

Francia sóskaleves
Francia sóskaleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott sóska leveleket összefogva vékony csíkokra vágjuk.
  2. A tejet fél liter húslevessel felforraljuk.
  3. Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, és 4-5 perc alatt kevergetve megpirítjuk rajta a sóskát, amíg összeesik, ekkor felengedjük a tejes húslevessel, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk.
  4. A tejszínt elkeverjük a tojások sárgájával és a leveshez adjuk, de már nem forraljuk, ízlés szerint kevés cukrot adunk hozzá.
  5. Pirított kenyérszelettel tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 936
elküldve: 4
receptkönyvben: 97
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
464 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sóskaleves, tejszínes sóskaleves, sóskaleves pirított kenyérkockákkal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

262
sóska 30 dkg
tej 5 dl
alaplé 5 dl
vaj 5 dkg
főzőtejszín 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
tojássárgája 2 db