Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia vékony bagett Gabystól

Francia vékony bagett Gabystól
Francia vékony bagett Gabystól
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjemmel együtt Párizsban imádtuk a francia vékony, hosszú bagetteket. Sokáig keresgéltem a francia bagettnek megfelelő receptet. Kipróbáltam néhányat, nem voltak rosszak, de egy se volt az, amire azt mondom: na igen, ez az!! De aztán ráakadtam erre: http://allrecipes.com/Recipe/French-Baguettes/  és végre elégedett voltam.

A víz az én (vagy a mi) lisztünkhöz kevés volt, de amikor már gyorsabban kevert a gép, pici langyos vizet adtam hozzá, és tökéletes lett. Az oldalon található videó sokat segített, hogy milyen állagú (kicsit lágy, de nem ragadós) tésztát kell kapjak.

A recept két vastagabb bagettre szól, én ezt 4 felé osztottam, és így lett belőle 4 vékony 30-35 cm hosszú, kb. 5 cm átmérőjű péksüti.

A sütési idő a receptben 20-25 perc, az én hagyományos gázsütőmben, bagettformában sütve 30-35 perc volt.

hozzávalók / 4 adag

Bagetthez

Lekenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenti sorrendben a bagett alapanyagait bepakoljuk a kenyérsütőgépbe (cukrot, sót a sarkokba, élesztőt középre, a víz langyos legyen), és kelesztő-dagasztó programra állítjuk.
  2. A program letelte után egy vékonyan kiolajozott tálba tegyük át a tésztát, forgassuk meg, hogy az olaj mindenhol befedje, takarjuk le, és minimum 30 percig meleg helyen hagyjuk pihenni.
  3. A kelesztési idő letelte után csak a tenyerünket lisztezzük be, és alaposan nyomjuk ki a tésztából a buborékokat.
  4. Lisztezett deszkára borítsuk ki, téglalap alakúra nyújtsuk ki (kb. 2-3 mm vékonyra).
  5. 4 egyenlő részre vágjuk el, igazítsuk el a darabokat téglalap formájúra.
  6. A hosszabb részénél kezdjük el szorosan feltekerni, hogy a légbuborékokat kinyomjuk belőle. Kicsit nyújtsunk még rajta. Ne engedjük a tésztát összeugrani, tekerés közben húzzuk, kb. 2-3 cm átmérőjű, vékony hengereket kell kapjunk.  
  7. Vékonyan kiolajozott tepsibe vagy bagettsütőbe tegyük, a csavarás alja legyen alul, éles késsel 2-3 cm-ként ferdén vagdossuk be. Takarjuk le, és ismét 30 percig pihentessük.
  8. Melegítsük elő a sütőt.
  9. A tojássárgáját 1 evőkanál vízzel keverjük el, a pihentetés után a bagetteket kenjük le.
  10. Várjunk még kb. 5 percet, majd süssük aranysárgára.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 398
elküldve: 5
receptkönyvben: 252
elkészítve: 22/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

bagett, vékony bagett, hosszú bagett

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fercsibercsi
fercsibercsi Wed, 2017-05-03 12:12

Ez brutál jó, mindjárt két adagot is sütöttem! Kár hogy fotót nem lehet feltenni!

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2017-05-03 16:39

Szia!
Nagyon örülök, hogy ennyire jól sikerült:) Nálunk is nagy kedvenc és ez is:

http://www.nosalty.hu/recept/bagett-kenyer
Ha van kedved nézd meg, kicsit egyszerűbb és szerintem nagyon fincsi:) Azt viszont én is sajnálom, hogy nem láthatok képeket, sokszor olyan jó lenne. Üdv: Gabi

fercsibercsi
fercsibercsi Wed, 2017-05-03 17:13

M a négy adagot csináltam, mert ráértem. Amikor kihűlt lefagyasztottam! A tetejét fokhagymaporos tojással kentem be, Isteni lett!

palice
palice / palice Thu, 2014-06-26 22:40

Szia Gabi!
Ez egy nagyon finom es nagyon konnyen elkeszitheto "kenyerke" :)
Koszonom,hogy megosztottad velunk !
Udv,Alice.

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2014-06-28 11:56

Szió:)
Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett és köszönöm hogy megírtad:) Nem tudom, észre vetted e, de már kenyér formájában is elkészítettem, az oldalon "Bagett kenyér" címszó alatt megtalálod, ha érdekel:) Hónapok óta sütöm a család legnagyobb örömére, a bolti kenyér elő sem fordulhat már nálunk:) Szép hétvégét kívánok:) Gabi

Szilviaa
Szilviaa Mon, 2014-06-16 21:05

Friss élesztőt használtam, 20 grammnyit, tehát a felénél valamivel kevesebbet.
Nagyon finom lett, délelőtt csináltam vékonyat, a gyerekek odáig voltak érte, és én is. Most estére pedig a páromnak (mert elfogyott), 2 darabot. Bejövős, mint eddig minden, amit tőled készítettem. Köszönöm!:)))

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2014-06-16 22:05

Jaj de örülök:)))) Remélem a továbbiakban sem fogok csalódást okozni! Ha érdekel a nálunk nagyon sikeres bagett kenyér (amiről írtam) szólj, és szívesen leírom, vagy hogy lásd is, felteszem, úgyis 2 naponta sütöm, nem fog problémát okozni.

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2014-06-23 16:05

Szió:)
A mai napon "bagett kenyér" címmel a recept megjelent. Remélem tetszeni fog:)

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2014-06-17 10:22

Már a kenyérsütőgépben van. Ha készen lesz, fotó, feltöltés:) Ahogy megjelenik sikkantok:))

kerha
kerha Fri, 2014-04-18 22:42

Egyik este, vacsora után lett kész a bagettem. Mivel kicsit éhes maradtam, és nagyon kíváncsi voltam, ezért megkóstoltam. Nem kellett volna. Ugyanis lefekvésig valahogy eltűnt a megkezdett rúd... : )))))))))))) TÚL FINOM LETT!!!!!

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2014-04-19 10:56

Kedves kerha!
Kora délelőtt sikerült megnevettetned:))))) Élmény volt olvasni:) Nagyon örülök, hogy ízlett. Egészégedre! Nagyon kellemes húsvéti ünnepet kívánok! Üdv:) Gabi

kerha
kerha Sat, 2014-04-19 23:03

Kedves Gabys!

A jó receptet illik legalább egy pár jó szóval meghálálni. Szerintem. És mostanában amúgy is túl keveset nevetünk, úgyhogy örülök, hogy sikerült megnevettetnelek. Egyébként én másnap reggel nem nevettem, amikor arra gondoltam, hogy merjek-e ráállni a mérlegre..... Nem mertem. Szóval még egy ilyen merénylet egy jó recepttel, és .......... : )))))))))))
Nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok én is! Üdv kerha

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2014-04-24 22:01

Picit megkésve ugyan, de most is egy élmény volt Téged olvasni:) Köszönöm a kedves szavakat, nem tipikus, sajnos.. szerintem:) Ez van. Viszont remélem, találsz még néhány merényletet:D Bevállalom érte a lelkiismeretfurdalást:) Üdv: Gabi

zoli59
zoli59 Thu, 2014-02-13 20:22

Köszi a receptet és a videót. Isteni finom lett,ezt még sokszor elkészítem.
Üdv:Zoli

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2014-02-13 21:48

Nagyon szívesen és köszönöm, hogy megírtad. Különösen jól esett a dicséret egy férfitől:) Üdv: Gabi

dadriella
dadriella Tue, 2014-01-28 19:57

Kedves Gabys! most sülnek a bagettek,nagyon szépek és az illatuk is fantasztikus,viszont reped a tetejük és az oldaluk. ez mi miatt lehet?:( nem kentem meg eléggé/nem csavartam elég szorosan vagy pont hogy túl szorosan?

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2014-01-28 21:29

Kedves dadriella,
Tegnap és ma is megsütöttem a bagetteket, ahogy leírtam. Nem repedtek meg sehol. Szorosan kell felcsavarni, hogy a tésztából a maradék buborékok is kimenjenek. Nem felejtetted el a tetejüket bevagdosni? A lekenéstől csak a színe lesz szép, más jelentősége nem nagyon van. Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre. Nagyon örülnék, ha megírnád végül hogy sikerült. Szió:) Gabi

dadriella
dadriella Wed, 2014-01-29 01:11

Jaj félre ne érts, nem a receptet okolom a repedésekért, az hibátlan!Csak valamit most elronthattam,mert nem lett olyan szép mint a tiéd.Szerintem a levegőt nem nyomkodtam ki eléggé,az lehetett a baj,de legközelebb alaposabb leszek:) Viszont nagyon finom lett ,pillanatok alatt elfogyott:) Köszönöm hogy megosztottad a receptet, biztos hogy sokszor el fogom még készíteni!:)

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2014-01-30 20:45

Jaj dehogy, nem értettelek félre:) Köszönöm, hogy magírtad hogy fincsi lett és örülök, hogy pillanatokon belül elfogyott, az a lényeg, hogy ízre jó volt:) Én is csak arra tudok gondolni, hogy a levegőbuborékokat nem nyomkodtad ki alaposan. Már a tálban nyomd ki jó erősen a buborékokat tenyérrel (én öklömmel nyomkodom ki újabban) én jóformán ellapítom a tésztát. Nyújtásnál is kiszorulnak a bubik. Legközelebb biztosan tökéletes lesz:) Szép estét :) Gabi

ödianyukája
ödianyukája Sun, 2014-01-05 18:17

Kedves Gabys, ez a recept nagyon bejött. Egy hét alatt hétszer készítettük el, kenyérsütő gép sem kellett, normál élesztővel felfuttatva, kézzel dagasztva
is tökéletesen működik és tényleg olyan, mint Párizsban! :)

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2014-01-25 19:06

Kedves anyuka:)
huhhhhhh bocsánat...jól elkéstem a válasszal, pedig nagyon jó volt olvasni, hogy ennyire ízlett. Köszönöm szépen, a dicséretet, de azért nem bánnám, ha ismét megbizonyosodhatnék róla, hogy nem romlott a memóriám és tényleg olyan mint Párizsban:))) Kellemes hétvégét kívánok! Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-10-02 11:29

Nagyon szívesen! Ha elkészíted, remélem nálatok is beválik:) Üdv: G

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-10-01 23:35

Gabci, a tiéd szebb lett, mint az eredeti :))) nagyon jó a videó link, köszi a megosztást! Puszi, Tormus:)

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-10-02 11:31

Köszi a dícséretet:) Azé mutat tán egy kicsit jobban, mert én az oldalát is lekentem. Fincsi volt. Pusszancs:) G

396
víz 250 ml
finomliszt 380 g
1 teáskanál
cukor 1 ek
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
napraforgó olaj 1 ek
tojássárgája 1 db
víz 1 ek