Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia zsenge bableves

Francia zsenge bableves
Francia zsenge bableves
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A frageolet bab a közönséges paszuly zsengén betakarított változata. Halvány zöld színű, krémes ízű. Franciaországban népszerű. Általában bárány mellé szolgálják fel köretként. Ez a babfajta a legjobb minőségű babként van számon tartva.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Egyszerű és könnyű leves telis-tele zamatos ízekkel. A füstölt húsos levesekre emlékeztet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A frageolet babot kétszer annyi vízben, mint ami ellepi, 18 órán át áztatjuk. Lehetőleg egyszer cseréljük az áztatóvizet.
  2. Másnap leszűrjük, és egy közepes lábosban feltesszük főni annyi vízzel, ami 2 cm-rel elfedi.
  3. Beletesszük a megtisztított salottahagymákat és fokhagymákat egészben.
  4. Beleszórjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet.
  5. Kb. 2 órán át főzzük. Ha puha, sóval ízesítjük.
  6. Másnapra még jobban összeérnek az ízek.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 107
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

egyéb elnevezések

füstölt bab leves, fűszeres bab leves, húsmentes bableves, sűrű bableves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

305
fejtett bab 25 dkg
salottahagyma 4 közepes db
babérlevél 1 db
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 1 kk
1 kávéskanál
víz 1 l