Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti kacsaleves

Frankfurti kacsaleves
Frankfurti kacsaleves
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami tartalmas levest szerettem volna csinálni szombatra, ami nem bab vagy gulyás, de a frankfurti levestől tartalmasabb. Volt otthon egy pecsenyekacsa. Gondoltam virsli helyett kacsahús, és már kezdtem is. Ezt a levest úgy készítettem el, mint a frankfurti levest, csak virsli helyett kacsahúst használtam. A kacsa bármely része felhasználható, én egy pecsenyekacsa kicsontozott combját és mellét használtam. A többi része a vasárnapi húslevesben végezte. A felesleges zsírokat felkockáztam, és kisütöttem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékonyra felcsíkozzuk, a hagymát apró kockára vágjuk. 2 ek. kisütött kacsazsíron megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és erős lángon fedő alatt 5 percig pároljuk. Ha kell, az elfőtt vizet pótoljuk.
  2. A kelkáposztát negyedeljük, a torzsát kivágjuk, és metéltre szeleteljük, majd a húshoz adjuk.
  3. Ugyanígy a feldarabolt répákat és krumplit is hozzáadjuk, felöntjük 2 l vízzel, fűszerezzük majorannával, kurkumával és köménnyel, ízlés szerint sózzuk, és puhára főzzük. A vége felé beletesszük a levestésztát.
  4. Ha minden megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt simára keverjük a keményítővel és a forró levesből vett lével, majd visszaöntjük a levesbe az egészet, elkeverjük, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 025
elküldve: 3
receptkönyvben: 25
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

frankfurti leves kacsával, kacsaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

janimagdo
janimagdo Sun, 2014-07-27 22:43

Jó estét !

Ligeti úr, ha csuklik akkor tudja hogy ez a recept miatt ! Most készült el a leves ! Mennyei finom !
A legjobbakat,

Magdó Jani

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Sun, 2014-07-27 23:43

Kedves Magdó Jani! Aha, most már értem, miért csuklottam egész este! :-) Köszönöm a dicséretet, örülök, ha örömet okoztam, jó étvágyat kívánok hozzá!

555
kacsahús 50 dkg
kelkáposzta 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
burgonya 3 közepes db
majoranna 1 teáskanál
köménymag 1 kávéskanál
kurkuma 1 késhegynyi
étkezési keményítő 1 evőkanál
tejföl 175 g
eperlevél tészta 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kacsazsír 2 ek
víz 2 l