Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti kelbimbóleves

Frankfurti kelbimbóleves
Frankfurti kelbimbóleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, tartalmas leves. Mi már csak azért is szeretjük, mert mellé mindig készül lángos, fánk, vaníliás csiga vagy valami hasonló kelt finomság.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen használhatunk hozzá kelbimbó helyett kelkáposztát is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbót enyhén sós vízben feltesszük főni. Hozzákockázzuk a krumplit, majd mikor a kelbimbó már majdnem megfőtt, hozzákarikázzuk a virslit.
  2. Az olajból a liszttel rántást készítünk, beleszórjuk a köménymagot, végül a pirospaprikát. Kis hideg vízzel felengedjük, és a leveshez öntjük. Ha kell, utánasózzunk.
  3. Jól összeforraljuk, végül elhabarjuk benne a tejfölt, de ezzel márcsak épphogy felfőzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 91 144
elküldve: 10
receptkönyvben: 586
elkészítve: 68/78
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

frankfurti leves kelbimbóból, kelbimbós frankfurti leves

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ibike54
ibike54 Thu, 2016-04-21 12:47

Már 2-szer megcsináltam, a válogatós családomnak is nagyon izlett!
Üdv. Ibolya

Biro Eniko
Biro Eniko Mon, 2016-02-08 16:57

Kedves Fahéj !!! már nagyon régóta nézegetem a recepteidet !!! A legklasszabb módon készíted el az ételeidet, épp ezért tetszenek !! Ma ezt a levest készítettem el, de kelkáposztából. Nagyon finom lett !!! A 14 éves fiamnak is NAGYON ízlett !!! KÖSZÖNÖM a sok jó receptedet, kedvenc szakácsom vagy már jó ideje !!! Minden jót kvánok Neked Kolozsvárról, és mindig örömmel olvasom recepteidet !!! Üdv, Enikő

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2016-02-08 17:52

Kedves Enikő!
Köszönöm a soraidat, nagyon megtisztelsz velük. Örülök, hogy tetszenek a receptjeim, és hogy neked is beválnak. Hasonló lehet az ízlésünk, pontosabban az ízlelésünk. :)
További jó sütés-főzést kívánok neked! Remélem, a receptjeim közt mindig találsz valami érdekeset.
Szeretettel üdvözöllek: Fahéj

Szilvia865
Szilvia865 Tue, 2016-02-02 18:07

Kedves Fahéj!

Kipróbáltam és nagy sikere volt még a finnyás férjemnél is, aki az új dolgoknál kissé előítéletes! Mai napon 2 tányérral evett belőle annyira ízlett neki és persze nekem is! :)

Üdv:Szilvi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2016-02-02 18:28

Kedves Szilvi!
Ez nagyszerű! Azt hiszem, mi már jobban is szeretjük ezt a kelkáposztás változatnál, pedig először én is tartottam a fogadtatástól. :)
Üdv: Fahéj

wicuSKA0311
wicuSKA0311 Sun, 2014-04-06 13:49

Kedves Fahéj!

Tegnap elkészítettem a levesed kevesebb kalóriás változatát, nagyon finom lett! :) - a kelbimbó és krumpli mellé még tettem egy szál felkarikázott sárgarépát. A sima liszt helyett rozsliszttel készítettem a rántást, olívaolajjal. ;)
Köszi!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2014-04-06 19:26

Kedves Vicuska!
Csupa jó dolgot tettél vele, úgyhogy nagyon finom lehetett úgy is. :)
Üdv: Fahéj

szepandi3
szepandi3 Thu, 2014-01-16 13:23

Megcsináltam, rögtön dupláztam az adagot de nem bántam meg mert nagyon finom, könnyű levest eszünk egy darabig....:) Köszönöm!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2014-01-16 18:39

Igazán nincs mit! Kelkáposztával is ugyanígy csinálom, az is nagyon finom. :)

Incianyus
Incianyus Fri, 2013-11-15 16:34

Ez a leves igazán finomra sikerült. Még a páromnak is ízlett, aki a kelkáposztát semmilyen formában meg nem enné.
Köszönet a receptért.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-11-15 18:21

Örülök, hogy bevált a recept.
További jó sütés-főzést! Üdv: Fahéj

Msz
Msz Wed, 2012-10-31 17:33

Kedves Fahej,
Mint kezdo szakacs, levessel kezdtem:)Egyszeru elkesziteni, es nagyon finom, izletes, mindenkinek csak ajanlani tudom! En meg beleraktam egy kis sargarepat is.
Koszonjuk a receptet Fahej! Udv.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-10-31 18:04

Kedves Msz!
Természetesen lehet gazdagítani ezzel-azzal, biztosan nem rontja el a sárgarépa.
További sikeres főzőcskézést kívánok: Fahéj

Bejus86
Bejus86 Fri, 2011-06-24 10:14

Kedves Fahéj!
Köszi, elmentettem mindkét vaníliás receptedet!
Először a palacsintát néztem, és nagyon megkívántam...
Aztán elolvastam az aranykrumpliskát, és azt még jobban megkívántam! :) Szóval a hétvégi pásztortarhonyát lehet, hogy lecserélem aranykrumpliskára! Az még jobban illene a frankfurti levesed után! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-06-24 10:36

Ezt csak köszönni tudom! :) Hidd el, nem bánod meg. Szép hétvégét: Fahéj

Bejus86
Bejus86 Thu, 2011-06-23 17:56

Hétvégén ez lesz az ebéd (egyik fele)! :)
Viszont érdekelne az a vanília szósz, amit már korábban emlegetett a szoptatós anyuka (én is az vagyok...)! :) Azt hol találom?

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2011-06-23 22:55

Kedves Bejus!
Hát jó kérdés! :) Mert ha jól emlékszem, én krémnek nevezem mindenütt.
Van egy vaníliaszószom az "Aranykrumpliska" receptemnél, meg egy az "Egyszerű vaníliakrémes palacsintá"-mnál. Ezeknél a recepteknél vannak ilyen szószaim. Talán ezekre gondolt.
Üdv: Fahéj

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2010-12-20 22:34

Szia Évi!
Én minden leves alá pirítok egy kis hagymát - már amelyik alá persze ésszerű - ez alá is pirítottam. Nagyon-nagyon finom lett, és elmaradt a hasfájás! Hálás vagyok neked ezért az ötletért, kelkáposzta a frankfurti levesben egyszer s mindenkorra kelbimbóra cserélve, jelentem alásan...:-))) Pusziii! :-) ( És a kislányom odavan a vanília szószodért...az aranygaluskára is azt tesszük! :-))

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2010-12-21 01:22

Kedves Timi!
Ennek nagyon örülök! Akkor ez bevált. Jaj, de jó!!! :)
Minden jót Nektek: Éva

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2010-12-15 19:10

Ez mekkora ötlet! Szoptatós anyuka vagyok, és semmi mástól nem fáj a babám hasa, csak a kelkáposztától, még akkor is ha leöntöm az első levét, viszont a frankfurti levest nagyon szeretjük, már kérdezte is a párom, hogy mikor csinálok, úgyhogy a hétvégén ki is fogom próbálni így! Majd visszajövök és megírom, milyen volt! :-))
Üdv
Tímea

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2010-12-15 19:41

Kedves Timi!
Remélem, ízleni fog. Ha figyelted, én nem teszek bele hagymát, se fokhagymát, hogy ne pont olyan íze legyen, mint egy kelkáposztafőzeléknek. Persze, lehet bele tenni, ha valaki úgy szereti. Remélem, a babád hasa is szeretni fogja majd. :) (Bár félő, hogy hasonló hatása van, mint a kelkáposztának.)
Üdv: Fahéj

Biro Eniko
Biro Eniko Mon, 2016-02-08 17:00

Kedves Fahéj !!! már nagyon régóta nézegetem a recepteidet !!! A legklasszabb módon készíted el az ételeidet, épp ezért tetszenek !! Ma ezt a levest készítettem el, de kelkáposztából. Nagyon finom lett !!! A 14 éves fiamnak is NAGYON ízlett !!! KÖSZÖNÖM a sok jó receptedet, kedvenc szakácsom vagy már jó ideje !!! Minden jót kvánok Neked Kolozsvárról, és mindig örömmel olvasom recepteidet !!! Üdv, Enikő

289
kelbimbó 50 dkg
füstölt virsli 15 dkg
burgonya 3 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
víz 2.5 l