Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti kelbimbóleves 2.

Frankfurti kelbimbóleves 2.
Frankfurti kelbimbóleves 2.
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik szívesen fogyasztott levesemet szeretném bemutatni Nektek, amelybe ismét nem került zsiradék.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékba feltesszük a vizet, beletesszük a kelbimbót és az aprított krumplit.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a borsot, a köménymagot, az ételízesítőt és a cukrot.
  3. Addig főzzük a levest, míg a krumpli már majdnem puha. Ekkor egy tálkába beletesszük a lisztet, a pirospaprikát. Csomómentesre keverjük kevés vízzel, és hozzáöntjük a tejet. Ezzel sűrítjük be a levest.
  4. Mikor felforrt, hozzáadjuk a karikára vágott virsliket és a chili paprikát.
  5. Ismét felforraljuk, készre főzzük. Ha igényli,  utána még fűszerezhetünk.

 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 730
elküldve: 5
receptkönyvben: 249
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kelbimbós leves, frankfurti leves kelbimbóval

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dyke79
Dyke79 Fri, 2012-01-06 21:10

Nekem pont az tetszik a receptben, hogy nincs benne zsiradék, és mégis finom marad a leves, mert így is finom! Köszi a receptet! :)

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Fri, 2012-01-06 21:42

Szia Dyke79!
Szívesen!
Köszönöm a dicséretet :-)) , pont ez volt a célom, hogy zsiradék nélkül készüljön.
Örülök , hogy ízlett.
Pötyi

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2011-01-22 21:05

Igaz, igaz, meggyoztel. Hataresest, elfogadjuk, ez a recept meg belefer a frankfurti leves kategoriaba:-))

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sat, 2011-01-22 21:33

Szia Boribon!
Látom engedékeny lettél és kicsit meggyőztelek , hogy nem mindenki főz egyformán , sőt mondhatni mindenki másképp főz és azt viszi tovább örökségül ( legtöbb esetben ) amit otthonról hoz .
További szép hétvégét !
Pötyi

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2011-01-21 05:35

Haaaat....szerintem kar elrontani a franfkurti levest! Tejfol nelkul?! inkabb egyunk kevesebbet az igazibol, mint tobbet a mu utanzatbol! A recept nagyon jo, csak adjunk rantast es tejfolt hozza!

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Fri, 2011-01-21 08:36

Szia Boribon!
Erre szokták azt mondani ahány ház , annyi szokás és szerintem ez az ételekre is ugyanúgy jellemző.Ha megnézed az oldalt egy ételt hányféleképpen készítenek, szerintem az én receptem is elfér köztük ebben a variációban. Egyébként édesanyámtól tanultam a főzést és amióta tudom Ő is mindig tejjel készítette a Frankfurti levest én csak a zsiradékot vontam meg a levestől és szerintem így is finom.
További jó sütést, főzést. :)
Pötyi

235
kelbimbó 40 dkg
víz 3 l
burgonya 3 közepes db
ételízesítő 2 teáskanál
cukor 1 teáskanál
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
chili 1 db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
finomliszt 4 púpozott ek
tej 1.5 dl
virsli 75 g