Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves 5. - felvidékiesen

Frankfurti leves 5. - felvidékiesen
Frankfurti leves 5. - felvidékiesen
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Felvidék sajátosságait keresztapámtól tanultam, mert ő Ungváron született, és rengeteg, ott megszokott ízesítésű ételt készített. Nálunk mindenki imádja a kelkáposztát, elég gyakran főzöm levesnek, főzeléknek, sőt rakottan is.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A rántáshoz

ajánlat

A leves sűrűségét a hozzáadott rántás határozza meg, mert akár főzeléket is készíthetünk több rántás hozzáadásával, persze akkor fokozni kell a fűszerezését is, és kevesebb vízben főzzük.
Bármilyen kolbászfélével készíthetjük, ízlésünk szerint.
Gyermekeim néha még tejfölt is szoktak a tetejére tenni és belekavarni.
Mivel most virslivel készült, tehát frankfurti leves lett.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát a krumplival, a rizzsel, a fokhagymával, az őrölt köménnyel, a kakukkfűvel és a zsályával feltesszük főni, fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
  2. Közben elkészítjük a rántást, kicsit sötétebbre pirítjuk, és belekeverjük a paprikát és egy kis köménymagot.
  3. Ha a leves megfőtt, beletesszük az irdalt virslit, és berántjuk az elkészített rántással.
  4. A levest  3-4 perc alatt készre főzzük.
  5. Ha kell, még utánafűszerezzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 32 604
elküldve: 0
receptkönyvben: 87
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kelkáposzta leves, frankfurti leves, frankfurti leves felvidéki módra

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

akcila
akcila Wed, 2014-10-29 10:20

Szép napot!
Bár az észrevételem nem kapcsolódik szorosan a recepthez, de azért a félreértések elkerülése végett leírom. Ungvár nem Felvidéken, hanem Kárpátaljan van, ezáltal az étel nemlehet felvideki jellegű. Ungvar- Kárpátalja- Ukrajna.

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-11-01 18:34

Szia Anika!
Ezt a levest én eddig rizs nélkül készítettem, de így biztos sokkal tartalmasabb. Ki kell próbálnom. E.

simonani
simonani / simonani Mon, 2010-11-01 19:31

Editke!
A rizs miatt felvidéki jellegű!
Tudod keresztapám Ungváron született, és Ő mindig így főzte, anyukájától örökölte a "módit".
Hidd el ha már kelkáposzta akkor már csak finom lehet!
További szép estét!
Ani

377
kelkáposzta 70 dkg
sárgarépa 1 nagy db
fokhagyma 5 gerezd
burgonya 5 közepes db
rizs 10 dkg
őrölt fűszerkömény 3 kávéskanál
kakukkfű 2 csipet
zsálya 2 csipet
virsli 420 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 3 kk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál