Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves Anett konyhájából

Frankfurti leves Anett konyhájából
Frankfurti leves Anett konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a leveseket, a szalonnát és a kolbászt még inkább, ezért elképzelhetetlennek tartom a frankfurti levesemből ezeket a hozzávalókat. Nem követem általában a receptekben leírtakat, mindig az ösztöneim alapján főzök. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. Felkockázzuk a hagymát, a szalonnát és a krumplit, karikázzuk a kolbászt és a virslit, a káposztát és a répát csíkokra vágjuk.
  2. Kevés olajon kissé megpirítjuk a hagymát és a szalonnát, hozzáadjuk a répát, a káposztát, és addig kevergetjük, amíg összeesik a káposzta. Ekkor rátesszük a pirospaprikát is, jól összekeverjük, és felengedjük vízzel, hogy ellepje.
  3. Beletesszük a kolbászt, a virslit (a virslit meg lehet pirítani serpenyőben, mielőtt a levesbe tesszük) és a krumplit.
  4. Ízesítjük sóval, majorannával, ételízesítővel, és hagyjuk összefőni az egészet.
  5. Amikor már puha a répa is, kis edénybe szedünk 1-2 merőkanállal a leves levéből, amit kikavarunk tejföllel. Ezután visszaöntjük, megkavarjuk pár percig, hagyjuk még főni, mielőtt lekapcsoljuk.
  6. Jó étvágyat hozzá! Nagyon tartalmas leves, felér egy főétkezéssel.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 35 985
elküldve: 6
receptkönyvben: 76
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelkáposzta leves virslivel, kelkáposztás leves szalonnával és kolbásszal, virslis kelkáposztaleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

applew23
applew23 Mon, 2013-07-22 11:17

Elkészítettem, nagyon finom lett. Pont ilyen receptet kerestem! ;) Köszönöm.

275
kelkáposzta 0.5 közepes fej
vöröshagyma 1 db
füstölt szalonna 2 dkg
parasztkolbász 5 dkg
sárgarépa 3 kis db
füstölt virsli 10 dkg
burgonya 3 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
tejföl 3 ek
víz 1.5 l