Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves Anzsy világa konyhájából

Frankfurti leves Anzsy világa konyhájából
Frankfurti leves Anzsy világa konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a leveseket, és ez az egyik örök kedvenc. Gyors, laktató és finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felmelegítjük, és megdinszteljük rajta a hagymát. Mikor majdnem kész, rádobjuk a káposztát, és pár percig együtt pirítjuk tovább.
  2. Ha a káposzta kicsit összeesett, akkor felöntjük kb. 2 liter vízzel. Ezután hozzáadunk mindent a tejföl és a liszt kivételével.
  3. Fedő nélkül hagyjuk főni kb. 30 percet (elkerülendő a felfúvódást).
  4. Amíg fő a leves, csomómentesre kavarjuk a tejfölt és a lisztet.
  5. Ha a leves megfőtt, egyszerűen csak belekavarjuk a habarásunkat, és hagyjuk, hogy kettőt rottyanjon, és kész is vagyunk a finom levessel.
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 16 191
elküldve: 2
receptkönyvben: 152
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

AnzsyVilága

Mióta szakács: 2018.05.02.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelkáposzta leves, frankfurti leves, finom leves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

junor
junor Fri, 2018-05-11 10:30

Annyira ISTENI.
Tipikusan, váratlan vendég bejelentkezéshez való.
Kb 15-20 perc és mennyei illatokkal párosult, szenzációs ízek.
Imádom.
Köszi!

561
kelkáposzta 1 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 3 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
1 csipet
bors 1 kk
leveskocka 2 db
újkrumpli 40 dkg
fűszerpaprika 1 ek
frankfurti virsli 350 g
petrezselyem 1 csokor
tejföl 2 dl
finomliszt 1 csapott ek
víz 20 dl