Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves csirkeszárnyból

Frankfurti leves csirkeszárnyból
Frankfurti leves csirkeszárnyból
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kíváncsi voltam, milyen lenne, ha virsli helyett csirkeszárnnyal készíteném a frankfurti levest. Nem csalt a megérzésem, hogy finom lett. A ropogós kenyérkockák még jobben emelték az összhangot.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott  hagymát  a vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott szárnyakat, a zúzott fokhagymát. Pár percig pároljuk, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
  2. A kelkáposztát vékonyra szeleteljük, és hozzáadjuk a húshoz. Befűszerezzük, megfőzzük.
  3. Vékony rántást készítünk, a vajon a kanál lisztet megpirítjuk, kevés fűszerpaprikával meghintjük. 2 dl tejjel felengedjük. Ráöntjük a levesre.
  4. A tejfölt elhabarjuk kevés főzőlével, amit mikor simára kevertünk, hozzáöntünk a húsos káposztához. Pár perc alatt összerottyantjuk.
  5. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 694
elküldve: 4
receptkönyvben: 161
elkészítve: 1/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
707 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos frankfurti leves, frankfurti leves ropogós kenyérkockákkal, csirkeszárnyas frankfurti leves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

holdika
holdika Tue, 2012-07-17 17:18

Elkészítettem a hétvégén,és mindenkinek nagyon ízlett,főleg a férfi tagoknak....köszi!

szaboadel
szaboadel Sat, 2012-07-14 18:04

Kedves "Iluska"!
Köszi az ötletet, mivel szeretjük a frankfurti levest, ezt a változatát is ki fogom
próbálni, szeretek új dolgokkal, ízekkel kísérletezni.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

396
vaj 1 ek
csirkeszárny 4 db
kelkáposzta 1 kis db
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 1 kk
köménymag 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tej 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 2 dl
víz 1.5 l