Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves Emőke konyhájából

Frankfurti leves Emőke konyhájából
Frankfurti leves Emőke konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc levesünk. :)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A rántáshoz

ajánlat

Diétázóknak ajánlom. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Eltávolítjuk a kelkáposzta külső leveleit. Megmossuk, negyedeljük, torzsáját és a vastagabb ereit kivágjuk, majd vékony szeletekre szeljük.
  2. Beletesszük egy nagy lábas forrásban lévő, sós vízbe. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és ízesítjük a fűszerekkel, leveskockával.
  3. Amíg puhul a kelkáposzta elkészítjük a rántást.
  4. A felforrósodott olajba lisztet teszünk, és folyamatosan kevergetve világos, zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük kb. 1 dl hideg vízzel. Visszatesszük a tűzre és csomómentesre keverjük, majd a levesbe öntjük.
  5. Egy kisebb tálkába kimerünk pár evőkanál forró levest. Hozzáadjuk a tejfölt és jól kikeverjük. A levesbe öntjük, hozzáadjuk a karikákra vágott virslit és az apróra vágott petrezselymet.
  6. A rántástól számítva még 15 percig főzzük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 97 213
elküldve: 20
receptkönyvben: 430
elkészítve: 33/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Emőke

Mióta szakács: 2012.01.07.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelkáposztaleves virslivel, kelkáposztás leves, virslis kelkáposztaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Sat, 2012-12-15 06:42

Nagyon örülök, hogy ennyire ízlik Nektek is ez a leves. :) Nekünk a kedvencünk. :) üdv. E.

LiluBoros
LiluBoros Fri, 2012-12-14 22:20

Megcsináltam már párszor ;) Nem maradt egy csepp sem a tányérban még azoknál sem, akik amúgy utálják a káposztás kajákat :) Köszi a receptet :)

501
kelkáposzta 1 kis fej
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 5 szem
majoranna 1 kk
köménymag 1 kávéskanál
leveskocka 1 db
tejföl 175 g
virsli 40 dkg
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 1 ek