Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves Évi néni konyhájából

Frankfurti leves Évi néni konyhájából
Frankfurti leves Évi néni konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam egy szép fej friss kelkáposztát. Eszembe jutott a gyermekkoromban a menzán gyakran tálalt frankfurti leves, és hogy én még sohasem főztem ezt meg. Azonnal fakanalat ragadtam. Reménykedtem benne, hogy a fiamnak a virsli miatt el tudom sütni. Kiderült, hogy barátjánál gyakran eszik frankfurti levest, és szereti.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kanál olajon feltesszük dinsztelődni a felkockázott vöröshagymát. A szalonnát is kockákra vágjuk, majd a hagymához adjuk. Követi a szeletelt fokhagyma.
  2. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a sülő hagymához.
  3. A kellevelekből az ereket kivágjuk, a levelet csíkokra szeljük, hozzáadjuk a burgonyához, majd felöntjük alaplével, fűszerezzük, lefedve addig főzzük, míg a kellevél megpuhul. Ekkor botmixerrel kicsit megtörjük a levelek egy részét, hogy az sűrítse be a levest.
  4. A tejfölhöz kevés levet merünk, csomómentesre keverjük, visszatöltjük a levesbe, elkeverjük, átforraljuk.
  5. A virslit ujjnyi vastag karikákra vágjuk, és szintén csak rottyanásig főzzük a levesbe.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 82 061
elküldve: 4
receptkönyvben: 155
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelkáposztás leves, kelkáposztaleves virslivel, tejfölös kelkáposztaleves virslivel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

288
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
bacon 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 20 dkg
zöldség alaplé 1 l
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 teáskanál
kelkáposzta levél 70 dkg
füstölt virsli 30 dkg
tejföl 2 dl