Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves Husi konyhájából

Frankfurti leves Husi konyhájából
Frankfurti leves Husi konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hétköznap este nagyon megkívántam ezt a levest. Régóta tartozik a kedvenceim közé, így már szinte a számban éreztem az ízét. Gyorsan megfő és nagyon ízletes, sosem tudnám megunni! Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek!:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Forró olajon megpirítjuk, majd jöhet rá a virsli. Kicsit összesütjük, levesszük a gázról (hogy ne kapja oda), és hozzáadjuk a fűszerpaprikát. 
  3. Következő lépésként felöntjük a vízzel, fűszerezzük.
  4. Ha már forr a víz, beletesszük a felvágott burgonyát, majd 10 perc múlva a kelkáposztát. Fedő alatt főzzük mindaddig, amíg meg nem puhul. Vigyázat, a káposzta nagyon hamar megfő!
  5. Habarást készítünk. A tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet, tejet, csomómentesre keverjük. Ne legyen túl sűrű, a szűrőn menjen át.
  6. Levesmerővel hozzáadunk a léből, hogy ne legyen görcsös, majd a szűrőn keresztül folyamatos keverés mellett beleengedjük a levesbe. Újra felfő, és már tálalható is! Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 741
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Husi

Mióta szakács: 2013.08.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

virslis káposztaleves, káposztaleves virslivel, tejfölös káposztaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

350
vöröshagyma 1 közepes db
virsli 25 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 2 l
burgonya 0.5 kg
kelkáposzta 0.5 db
tejföl 3 ek
tej 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
1 teáskanál
babérlevél 3 db
ételízesítő 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint