Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves Juhász István konyhájából

Frankfurti leves Juhász István konyhájából
Frankfurti leves Juhász István konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kora nyáron nagyon szeretjük a friss, új zöldségekből főzött ételeket. Ilyen a frankfurti leves is, melynek a klasszikus receptjét még újburgonyával egészítettem ki.

Mivel ez is egy gazdag leves, így utána már nem kívánatos a nehéz második fogás, így tökéletesen illik például egy gyorsan elkészíthető palacsinta vagy egy túrós palacsinta, esetleg egy egyszerű piskótatekercs.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Forrón tálalom igény szerint frissen őrölt borssal, esetleg apróra vágott petrezselyemmel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk a zöldségeket (burgonyát célszerű a főzés vége felé, hogy ne barnuljon meg), kelkáposztát laskára vágjuk. A virslit felkarikázzuk.
  2. A zsiradékból 2-3 evőkanálnyit egy nagyobb fazékban felhevítünk, és rádobjuk a vöröshagymakockákat, melyet üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kelkáposztametélteket és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk és fűszerezzük, felöntjük 2-3 dl csontlével, és lassú tűzön, fedő alatt a kelkáposztát félig megfőzzük, majd felöntjük a maradék csontlével, és amikor majdnem készre főtt, beletesszük az 1x1 cm-es kockákra vágott burgonyát is, és pár perc alatt puhára főzzük.
  3. Közben elkészítjük a rántást: pici zsiradékot felhevítünk, beleszitáljuk a lisztet, és folyamatos keverés közben zsemleszínűre pirítjuk. Utána a levesből néhány evőkanálnyi lével simára keverjük, és beleöntjük a levesbe, majd felforraljuk.
  4. A leves főzése közben pici zsiradékon a virslikarikákat gyorsan megpirítjuk. Ha a levesbe már belekerült a rántás, akkor a virslikarikákat beledobjuk, és lassan forraljuk (esetleg még ízesítünk rajta, ha szükséges).
  5. A készre főtt levesbe a tejfölt hőkiegyenlítés után belekeverjük (a tejfölt pici forró lével összekeverjük), és még egy párat rottyantunk rajta.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 703
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhász István

Mióta szakács: 2020.05.30.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelkáposztaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

499
kelkáposzta 1 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
újkrumpli 30 dkg
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 1 csokor
frankfurti virsli 50 dkg
tejföl 1 dl
finomliszt 2 ek
napraforgó olaj 8 ek
himalája só 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
négyszínű bors 0 ízlés szerint
majoranna 2 kk
csontlé 4 l