Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves márti1218 konyhájából

Frankfurti leves márti1218 konyhájából
Frankfurti leves márti1218 konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss alapanyagból készíthető még télen is. Kiadós leves, kísérője lehet pogácsa, palacsinta, lekváros bukta vagy bármi, amit szeretünk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk ki a káposzta torzsáját, és szeljük kétujjnyi csíkokra, majd felezzük, harmadoljuk a gerezdeket. Tisztítsuk meg a hagymákat, a vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát törjük át. A virslit vágjuk két cm-es darabokra, a kolbász bőrét húzzuk le, és karikázzuk fel.
  2. Tegyük egy fazékba az olajat, dobjuk rá a vöröshagymát, keverjük át, adjuk hozzá a fokhagymát és a pirospaprikát. Tegyük bele a káposztát, keverjük át, fűszerezzük, és öntsük fel kb. 1 liter vízzel, főzzük fél órát.
  3. Mehet bele a virsli-kolbász, ezzel főzzük a káposzta puhulásáig (15-20 perc). Míg a leves fő, készítsük el a habarást: a lisztet keverjük csomómentesre fél dl hideg vízzel, adjuk hozzá a tejfölt, ezzel is keverjük simára, majd vegyünk ki a levesből két evőkanálnyit, azzal is keverjük el, és öntsük az egészet a levesbe, ha úgy látjuk, hogy nagyon sűrű, öntsünk hozzá egy kevés vizet.
  4. Főzzük fel a levest, és zárjuk el a tüzet, elkészült.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 769
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelkáposztaleves virslivel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

570
kelkáposzta 1 közepes db
juhbeles virsli 40 dkg
parasztkolbász 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 4 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
majoranna 1 kk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
finomliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 1 késhegynyi
víz 10 dl