Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves Mercedes konyhájából

Frankfurti leves Mercedes konyhájából
Frankfurti leves Mercedes konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bátyám mesélte, amikor utoljára itthon volt, hogy a kollégáinak főzött egy frankfurti levest. Azok meg tátott szájjal fogadták, hogy az mi? Ez azért érdekes, mert a bátyám Németországban, ráadásul Frankfurttól nem messze lévő városban lakik. Lehet, hogy csak a virsliről nevezték el frankfurti levesnek? :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a kelkáposztát feldaraboljak. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük.
  2. A hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a káposztát és a majoránnát, együtt pároljuk kb. 5 percig, ezután kerül bele a fokhagyma. Megvárjuk, hogy illatozzon, félrehúzzuk, meghintjük a pirospaprikával, felöntjük a zöldséglével.
  3. Borsozzuk, sózzuk, köménnyel megszórjuk. Beletesszük a krumplit, és fedő alatt puhára főzzük.
  4. Hozzáadjuk a virslit. A tejfölhöz adjuk a lisztet, a leves főzőlevéből hozzámerünk egy merőkanálnyit, egy habverővel simára keverjük, a levesbe öntjük, összeforraljuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 51 286
elküldve: 7
receptkönyvben: 466
elkészítve: 57/68
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

virslis kelkáposztaleves, zöldségleves frankfurti virslivel, kelkáposztaleves

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

491
kelkáposzta 40 dkg
burgonya 4 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
fűszerpaprika 1 ek
majoranna 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 2 dl
zöldség alaplé 15 dl
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
frankfurti virsli 30 dkg