Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves szalonnás rántással

Frankfurti leves szalonnás rántással
Frankfurti leves szalonnás rántással
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már megint leves ehetnékem volt, frankfurtit már nagyon régen főztem, és láttam az egyik szakácskönyvemben ezt a rántásos ötletet. Amúgy habarva készítem, de szalonnával, úgy gondoltam, biztos finomabb lesz. A virslit mindig megpirítva tálalom hozzá, és most nem plusz mosatlan volt, mert abban az edényben készült a rántás is.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

ajánlat

Friss puha kenyérrel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveshez a zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk. Egy nagy fazékba rakjuk bele, fűszerezzük és öntsük fel annyi vízzel, amilyen hígra szeretnénk. Felforraljuk, majd kis lángon puhára főzzük.
  2. Amíg a leves fő, elkészítjük a rántást. A szalonnát kockára vágva elkezdjük sütni, mikor már van egy kis zsír alatta, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és együtt megpirítjuk. Szűrőkanállal kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk. Rászórjuk a lisztet a szalonnazsírra, megpirítjuk, tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük. Kevés hideg vizet adva hozzá visszarakjuk a tűzre, és állandóan keverve felforraljuk. 
  3. Ha a zöldségek megpuhultak a levesben, akkor hozzáöntjük a rántást és összeforraljuk.
  4. A pirított virslit meg a szalonnát keverjük a leveshez, de kínálhatjuk csak tálaláskor hozzá, mert van aki a zöldségek ízét szeretné inkább érezni. Ha chilit is rakunk bele és csípősre sikerül, a tejföllel semlegesíthetjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 577
elküldve: 5
receptkönyvben: 265
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelkáposztaleves sült virslivel, virslis kelkáposztaleves, kelkáposztaleves szalonnás rántással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2013-04-30 15:53

A virsli pirítás és a szalonna ujdonság nekem. Ki fogom próbálni, nagyon jól hangzik.Mentettem. Kösz.

witch
witch / witch Tue, 2013-04-30 19:28

Nagyon szivesen!
Nemcsak en, de az izlelobimboim is oregednek. :)
A piritas fokozza az izeket.
udv:witch

247
kelkáposzta 50 dkg
burgonya 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
paradicsom 1 db
chili 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 ek
köménymag 1 teáskanál
víz 2 l
füstölt szalonna 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
virsli 140 g
tejföl 175 g