Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves Venala konyhájából

Frankfurti leves Venala konyhájából
Frankfurti leves Venala konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok zöldség van benne, igazán tartalmas, kiadós étel. Ebben a formában nagy mennyiségű zöldséget tehetek az asztalra nagyon ízletes formában.:) Mindenki imádja. Isteni finom, és akár egytálételnek is elmegy. Jó étvágyat!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kockára vágjuk a szalonnát, és megpirítjuk. Amikor kész, akkor kivesszük a szalonnakockákat.
  2. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, és a szalonna zsírján megdinszteljük.
  3. Ha a hagyma üveges, akkor rádobjuk a felkockázott és megtisztított zöldségeket és a csíkokra vágott kelkáposztát. Kb. 10 percig így pároljuk. Majd teszünk rá sót, borsot, ételízesítőt és esetleg majoránnát (elhagyható).
  4. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük a zöldségeket.
  5. Amikor már majdnem kész, akkor beledobjuk a karikára vágott virslit, és egy kicsit együtt főzzük.
  6. Eközben a tejfölbe keverünk 1-2 ek lisztet.
  7. Levesszük a tűzről a levest, és a lisztes-tejfölös keverékhez keverünk belőle pár kanállal. Ezzel behabarjuk a levest csomómentesre.
  8. Kb. 10 percig még főzzük, és kész is.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 078
elküldve: 7
receptkönyvben: 114
elkészítve: 16/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Venala

Mióta szakács: 2013.07.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt szalonnás frankfurti leves, tejfölös káposztaleves virslivel, frankfurti leves frankfurti virslivel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Venala
Venala / Venala Tue, 2013-07-30 17:26

Szia Gabys!

Örülök, hogy eszedbe jutott. Néha én is "pirosra" csinálom,kedvemtől függ. A piros aranyat még nem próbáltam. Na,majd legközelebb! szép napot :)

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-07-30 16:04

Szió:)
Tényleg nagyon finom. Bár én a majorannát nem javaslom kihagyni belőle, mert az adja meg az igazi ízét szerintem. És én teszek bele mindig pirospaprikát is, meg piros aranyat is, hogy ne legyen olyan "hóka". Persze ez már megint az én mániám:) És én langyosan szeretem, mert igazán úgy adja ki a leves az igazi ízét. Persze ez is csak szerintem:)))) Nagyon régen főztem, jó hogy eszembe jutattad:) Szép napot Neked,: Gabi

278
kelkáposzta 1 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 2 db
sárgarépa 2 közepes db
karalábé 1 kis db
füstölt szalonna 10 dkg
frankfurti virsli 20 dkg
tejföl 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint