Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti zöldborsó

Frankfurti zöldborsó
Frankfurti zöldborsó
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nosztalgikus leves/ főzelék/ egytálétel. Kb. 20 évvel ezelőtt készítettem el először, Frankfurtban. És a recept szerint is ez a neve. :-) Pont az emlékek miatt itt pontosan betartom az előírásokat, mert jólesik. Persze elhagyható a "salátaszív", s akár a menta is, de az utóbbit kár lenne.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát vékonyra karikázzuk, a salátaszívet felaprítjuk.   
  2. Felmelegített vajon üvegesre pároljuk.
  3. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a burgonyát, felaprítjuk a petrezselymet, és 4-5 perc után a zöldborsóval együtt a hagymás alaphoz adjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, kb. 0,5 l leveslével felöntjük, majdnem készre pároljuk (kb. 15 perc a krumplitól függően).
  5. Most következik a pürésítés, ahogy szeretjük (sima, darabos), és további kb. 2 dl levest adunk hozzá a kellő állag eléréséig.
  6. Frissen aprított mentával, 4-6 kanál tejföllel/ tejszínnel (nekünk a tejföl jobban bejött a savanykásságával) összerottyantjuk.
  7. Sült/főtt virslikarikákkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 804
elküldve: 3
receptkönyvben: 52
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mentás-virslis zöldborsófőzelék, salátás-tejfölös borsófőzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

395
zöldborsó 60 dkg
burgonya 20 dkg
póréhagyma 1 db
fejessaláta 1 közepes fej
vaj 4 dkg
alaplé 7 dl
tejföl 1.5 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
menta 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
frankfurti virsli 10 dkg