Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fridzsider torta

Fridzsider torta
Fridzsider torta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám receptje, kiskoromban sokat sütötte ezt a tortát, nagy kedvenc a családban!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát (tojások fehérjét és sárgáját szétválasztva) egy kerek kapcsos kivajazott, kilisztezett tortaformában megsütjük.
  2. A krémhez a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd a margarint és a kakaót is hozzámixereljük. A tojásfehérjét keményre verjük, majd a kakaós krémhez adjuk.
  3. Ha kisült és kihűlt a piskóta, rákenjük a krémet, tetejére pedig tejszínhab kerül.
  4. Egy éjszakát állni hagyjuk a frdizsiderben.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 950
elküldve: 2
receptkönyvben: 98
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Huaniko

Mióta szakács: 2012.04.25.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaókrémes torta, krémes piskótatorta, tejszínes torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

huaniko
Huaniko / huaniko Thu, 2012-05-17 18:45

Ha friss a tojás, akkor egyáltalán nem gázős, sőt nagyon finom! Persze akinek a gyomra nem bírja, az ne egye...

711
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 kk
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojás 4 db
cukrozatlan kakaópor 3 ek
porcukor 20 dkg
margarin 25 dkg
habtejszín 2 dl