Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frikasse avgolemono mártással

Frikasse avgolemono mártással
Frikasse avgolemono mártással
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet még bárányon kívül lazaccal is készíteni, ilyenkor a főzési idő rövidül. Tepsis sült burgonyával vagy olívával meghintett pitával tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

A bárányhoz

A citromos mártáshoz

ajánlat

Ünnepi görög étel. Karácsonykor nagyon sok görög otthonban készítik.

Szólj hozzá!

elkészítés

Bárányhoz:

  1. A bárányhúst felvágjuk nagyobb kockára.
  2. Annyi vízzel, hogy ellepje, kicsit megpároljuk a babérral.
  3. Olíván megpirítjuk az újhagymát, majd rátesszük a húst, és barnára pirítjuk.
  4. Felengedjük hideg vízzel, és beletesszük a kis kockára vágott angol zellert. Félkészre főzzük.
  5. Beletesszük az apróra vágott kaprot és a darabokra tépett római salátát. Tovább pároljuk.
  6. Majd ráöntjük a 3-4 dl tejszínt, és cserépedénybe átrakjuk. Menet közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Citromos mártás:

  1. Egy kis tálban felverjük a tojásfehérjét egy ek hideg vízzel.
  2. A sárgáját kikeverjük a citromok levével.
  3. Óvatosan összekeverjük a két tojást
  4. A majdnem kész bárányra öntjük, kissé megrázogatva a cserépedényt, hogy mindenhova jusson. Készre sütjük
  5. Díszítéshez használjunk római salátalevelet.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 132
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Osee

Mióta szakács: 2011.11.22.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
konyhatechnológia: római tál receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges sült báránycomb citrommártással, tejszínes bárány citromos szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1670
bárányhús 1.5 kg
római saláta 1 db
halványító zeller 3 közepes szár
újhagyma 10 db
kapor 2 csokor
főzőtejszín 4 dl
olívaolaj 2 dl
2 teáskanál
fehér bors 1 teáskanál
babérlevél 1 db
citromlé 2 citromból nyert
tojás 3 db
víz 1 ek