Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss céklasaláta egyszerűen

Friss céklasaláta egyszerűen
Friss céklasaláta egyszerűen
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira jó dolgokat írnak a cékláról, hogy rendesen rá lehet szokni!!! Erre megéri rászokni!!!!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Hűtőben tartjuk, lefedve! Aki szereti a tormát, azt is reszelhet hozzá!

A cékla szabályozza a vérnyomást, csökkenti a szívbetegségek kialakulását, javítja az állóképességet, javítja a szellemi teljesítést, minden mérget kipucol, jót tesz a májnak.......stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a céklát, vékony karikára vagdossuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, odatesszük főni. Nem ízesítjük. Ha megfőtt, és levettük a gázról, elveszünk kb. fél liternyi mennyiséget, amibe belekeverjük a szőlőcukrot, ecetet,sót és a köménymagot. Elkeverjük.
  2. Majd a céklára öntjük, jól elkeverjük. Kóstoljuk,és ha még szükséges, utána ízesítjük, hogy megfelelő legyen az íze. Lehűtjük, és tálalhatjuk az ebéd mellé! Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 6 244
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
723 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

céklasaláta, cékla savanyúság, savanyúság céklából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Wed, 2017-12-06 22:53

Kedves Iluska!
Egy húron pendülünk, én is megiszom a cékla saláta levét. Főzni pedig egy 5 literes kuktával főzök egyszerre és az elkészült cékla salátát mindíg megosztom a gyerekeimmel, egy-egy műa. tejfölös vödörrel kapnak, előfordul, hogy nekünk alig marad, főzhetem a következő adagot. Régebben gondoltam rá, hogy üdítő ital gyanánt megfelelő lenne a leve, azóta már úgy emlékszem létezik is, van már gyártója, és gondolom vevője is akad.
üdv: Margó

dadimami
dadimami Sat, 2017-12-02 23:04

Kedves Iluska!
Miután a kertünkben megterem a cékla, mi és családtagjaink is régen rászoktunk, melyet veled együtt csak ajánlani tudok én is mindenkinek. Én hájában szoktam megfőzni és mikor még friss a cékla mondhatni kés nélkül mint egy pongyola jön le a héja könnyedén. Az ízesítéshez kiegészítésül a tormát tudnám ajánlani, melyet célszerű vékony hasábokra vágva, bele tenni, így tovább eláll a hűtőbe téve, valamint kellemes enyhén csípős ízt ad neki.
üdvözlettel: Margó

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2017-12-04 09:26

Kedves Margó,akkor te is tudod,hogy mennyire finom,és egészséges a cékla!!
Én mindig előbb megpucolom a héját,és úgy főzöm meg,és ezt mind azért,hogy abban a lében amiben főzöm, nem öntöm ki,és meg lehet iszogatni.
Igen persze,mi is imádjuk a tormát,és használjuk is!! :-))

174
cékla 1 kg
balzsamecet 4 ek
szőlőcukor 3 púpozott ek
köménymag 0 ízlés szerint
3 teáskanál
víz 1.3 l