Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss cseresznyés koszorú

Friss cseresznyés koszorú
Friss cseresznyés koszorú
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy oldalon találtam, és olyan szépen nézett ki, hogy másnap el is készítettem.
Az a baj, hogy gyorsan elfogy. Friss gyümölcsből a legjobb, de télen a kompót vagy a romtopf is megteszi :D.
Bátran elkészítheti mindenki, nem nagy ördöngősség, tényleg.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A koszorúformánkat kikenjük alaposan zsírral, és meghintjük zsemlemorzsával, majd használatig hűtőbe tartjuk.
  2. A vajat habosra keverjük, és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, majd a citromhéjat és a citrom levének a felét.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a keményítővel és a darával. Majd ezt elkeverjük a tojásos-vajas masszába.
  4. A tésztát alaposan elkeverjük a tejszínnel és a tejjel.
  5. A tészta 1/3-adát a formába kanalazzuk, és elegyengetjük. A cseresznye felét elterítjük a tésztán.
  6. A maradék tészta felét is a formába kanalazzuk, majd erre szórjuk a maradék cseresznyét, és befedjük a maradék masszával.
  7. A tésztát az előmelegített sütőben megsütjük (szükség esetég félidőben forgassuk el).
  8. Mialatt a tészta sül, a cukrot a vízzel és a maradék citromlével elkeverjük.
  9. Ha a tészta megsült, még melegében rácsra borítjuk, és a cukros levet egyenletesen rákanalazzuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 207
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
szezon: nyár
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés sütemény, omlós cseresznyés karika

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2011-06-23 00:28

Kedves Ida néni
Mi csak búzadarával készítettük, de szerintem a dió sem rontja el.
Jó sütögetést és szép napot! Üdv: Skorpió

illesera
illesera Sun, 2011-06-12 20:41

Kedves Skorpió !
De örülök ennek a receptnek!!!!!!!!!!............ az idén rengeteg cseresznyénk termett, és mivel meggy is nagyon sok volt, volt, ezért sok pitét és rétest sütöttem már, de bevallom, már kicsit unalmassá váltak ezek a sütik. Most a te recepteddel új köntösben kerül az asztalra a cseri, szívesen küldenék én is mindenkinek, hogy kipróbálhassuk sokan ezt a gyönyörűséges koszorút is !
:)
Era

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2011-06-12 21:51

Kedves Era!

Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a recept :) Nálunk is "akad" cseresznye :D
Ha alaposan kikened és beszórod a formát, gyönyörűen ki is jön a süti.
További jó sütögetést, üdv: Skorpió

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2011-06-12 20:09

Kedves Anci!
Örülök hogy elmentetted, és mielőbbi jó étvágyat hozzá ;)
Szép hétvégét, Üdv: Skorpió

reguska
reguska Sun, 2011-06-12 10:21

Hááát ez nagyon jól hangzik ki fogom próbálni. elmentve :) csak cseresznyét kell vennem :) pedig már ma megsütöttem volna de sajna itt semmi nincs nyitva ma és még holnap sem mert ünnep..

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2011-06-12 20:08

Szia Reguska!

Ha lehetne e-mail-be cseresznyét küldeni, egy jó nagy adagot szívesen küldenék!
Örülök, hogy ki fogod próbálni, érdemes :)
Szép hétvégét, üdv:Skorpió

1480
vaj 20 dkg
cukor 18 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
finomliszt 30 dkg
étkezési keményítő 10 dkg
búzadara 100 g
sütőpor 1 csomag
habtejszín 1 dl
tej 0.5 dl
cseresznye 60 dkg
porcukor 20 dkg
víz 3 ek
disznózsír 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek