Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss lecsó Nerovedova konyhájából

Friss lecsó Nerovedova konyhájából
Friss lecsó Nerovedova konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy a lecsó egy alap, de gondoltam felteszem a legegyszerűbb receptet, amit még otthon tanultam. Mi így szeretjük. Persze ezt lehet készíteni tojásosan, kolbásszal, szalonnával, rizzsel, és még ezer féle módon. Nekem az alaprecept a kedvencem. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát félfőre vágjuk, a paprikát nagyobb darabokra (a magos része is mehet bele, mert finoman sűríti), a paradicsomot kb. nyolcadokra.
  2. Egy edényben felhevítjük a zsírt, rádobjuk a hagymát és megpirítjuk. Ha már szép üveges, akkor rádobjuk a paprikát, és legalább 15 percig sütjük, és csak ezután sózzuk. Megszórjuk pirospaprikával, átforgatjuk és hozzáadunk egy kevés vizet (2-3 dl). Tovább főzzük, hogy a paprika megpuhuljon.
  3. Ha a paprika már nem roppan, akkor hozzáadjuk a paradicsomokat. Közben persze megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Addig főzzük, amig a paradicsomok is szétfőnek.
  4. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 863
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsó alaprecept, lecsó, sült paprikás-paradicsomos egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

392
lecsópaprika 3 kg
paradicsom 1 kg
vöröshagyma 4 nagy fej
sertészsír 4 ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 2 dl