Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss, levegős pita

Friss, levegős pita
Friss, levegős pita
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pita sok ember által ismert görög laposkenyér, amelynek neve összenőtt a mindenki által szeretett gyorsétellel a gyros-szal! Mi itt, Kolozsváron is nagyon szeretjük a házi gyros-t, ezért elég sokszor készítjük, és hogy tökéletes legyen, házi pitát sütünk!

A mai nap ennek a pitának a receptjét szeretném nektek bemutatni! 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vegyünk elő egy olyan tálat, amelybe kényelmesen beleférnek a hozzávalók. Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá az olívaolajat és a vizet. Miután kicsit összekevertük a hozzávalókat, borítsuk ki egy lisztezett deszkára, és gyúrjuk 5-10 percig. Pihentessük a tésztát 10 percig, majd gyúrjuk át még egyszer, amíg rugalmas tésztát kapunk.
  2. Tegyük a tésztát egy lisztezett tálba (olyan tálba, amelyben a duplájára tud kelni), takarjuk le egy konyharuhával, és pihentessük 1 és fél órán keresztül meleg helyen.
  3. A sütőt melegítsük elő 220 fokra, majd helyezzünk bele egy tepsit megfordítva, hogy át tudjon forrósodni.
  4. A tésztánkat vágjuk 8 egyenlő részre, ezután formázzunk kicsi gombócokat, majd nyújtsuk ezeket kb. 5 mm vastagra. Pici vizet spricceljünk vagy kenjünk a felső részükre (azért, hogy ne égjenek meg), majd helyezzük őket a forró tepsire, kb. 2-t egyszerre. A tepsinkre tehetünk egy sütőpapírt is. A pitáknak elegendő egy pár perc, hogy felfújódjon és megsüljön! Figyeljünk oda, hogy ne égessük meg őket, mert ilyenkor kiszáradnak és eltörnek.
  5. Miután kivesszük a kész pitákat, takarjuk le őket, így frissen maradnak a felhasználásukig. Vágjunk zsebet rájuk, és már tölthetjük is!
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 34 828
elküldve: 4
receptkönyvben: 164
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

KisGeri

Mióta szakács: 2017.01.04.
2 recept

receptjellemzők

konyha: görög
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: pita
hasonló kategóriák: perec, burek, zsemle, croissant, édes leveles, briós, kifli, hamburger-buci, buci, bagel

egyéb elnevezések

pita házilag, zsebes pita

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

244
finomliszt 325 g
teljes kiőrlésű liszt 175 g
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 7 g
víz 4 dl
olívaolaj 2 ek