Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss nyári dzsem cukor és főzés nélkül

Friss nyári dzsem cukor és főzés nélkül
Friss nyári dzsem cukor és főzés nélkül
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel az üzleti bio dzsemek nagyon drágák, így elhatároztam, hogy készítek egyszerűen itthon. Egy nagyon kellemes ízű, különleges dzsemet sikerült készítenem, 5 perc alatt. :-)

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Növényi rostokban gazdag barackdzsem, pirítósra kenve mennyei finom. A férjem a reggeli zabpehelykásájába rakja természetes édesítőnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barack héját lehúzzuk, kimagozzuk.
  2. Ezután mixerbe rakjuk a barackot, kókuszreszeléket és a fahéjat, majd összemixereljük, kicsit hagyjuk darabosabbra.
  3. A legvégén hozzákeverjük az útifűmaghéjat, ettől kellő sűrű lesz, mint egy főzött dzsem.
  4. Üvegbe rakjuk, és betesszük a hűtőbe, így az útifű jól magába szívja a nedvességet.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 413
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
receptverseny: dr. Oetker sárgabarack receptverseny
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogyókúra: paleolit fogyókúra
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

cukormentes dzsem, vegán lekvár, házi lekvár, barack dzsem cukor nélkül, reform barack dzsem, dzem főzés nélkül, nyári dzsem

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nihonka
Nihonka / Nihonka Mon, 2014-08-18 12:55

Kedves Diavega!

Köszönöm szépen a kedves sorokat:-) Ezért érdemes recepteket kitalálgatni:-) Én is próbálkozom az útifű mag felhasználásával, gyakran használom sütikbe, pudingokba. Ezért is gondoltam, hogy jól jöhet valakinek ez a recept. Egyébként a fenti dzsemből most raktam a joghurtomba egy jókora adagot, pont eszegetek belőle. Fincsi :-))

Üdvözlettel: Nihonka

diavega
DiaNatura / diavega Mon, 2014-08-18 10:36

Kedves Nihonka!
Köszönöm ezt a remek receptötletet!!! Az utifüvet folyadékba keverve szoktam fogyasztani, mert nagyon jó hatással van az emésztésre és méregtelenít. Ez egy zseniális módja annak, hogy ezentúl élvezhető is legyen a fogyasztása! Köszönöm! :)

15
sárgabarack 3 db
kókuszreszelék 1 ek
fahéj 1 kávéskanál
útifű maghéj 0.5 ek