Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss paradicsomos tészta 2.

Friss paradicsomos tészta 2.
Friss paradicsomos tészta 2.
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik paradicsomos tészta-receptem...  A lényege a friss, igazi paradicsomos íz! Jó étvágyat hozzá!:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A sonka elhagyható, ha valaki vega. Vagy rakhatunk bele gombát is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kisebb kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. A sonkát is felkockázzuk.
  2. A paradicsomokat kb. 1 percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízben lehűtjük, és meghámozzuk. Félbevágjuk (fás részét kivágjuk), majd felkockázzuk (ne túl kicsire).
  3. Egy nagy wokban (vagy más nagy, teflonos edényben) az olívaolajon a hagymát kicsit megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Amikor már üvegesedik, hozzáadjuk a sonkát.
  4. Párszor átkeverjük, és hozzáadjuk a paradicsomot. Kb. 5 percig többször kevergetve főzzük.
  5. Hozzáadjuk a bort, és még 5 percig főzzük.
  6. Ráöntjük a paradicsompürét és a fűszereket. Közepes lángon tovább főzzük. Gyakran átkeverjük.
  7. Ételízesítős vízben kifőzzük a tésztát. Al dente!!! Olajat és külön sót ne tegyünk a vízbe!
  8. Amikor a tészta megfőtt, a szószt sem kell tovább főzni. A tésztát leszűrjük, de nem engedünk rá hideg vizet!
  9. A forró tésztára szedjük a szintén forró paradicsomszószt, és reszelt sajtot teszünk rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 150
elküldve: 1
receptkönyvben: 133
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos penne, friss paradicsomos penne, házi paradicsomszósz tésztára, paradicsomos-fokhagymás tésztaszósz

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

berni21
berni21 Fri, 2011-09-16 17:44

Köszi nagyon fini lett!De én tettem bele kis csípős paprikát. :)

andoc
andoc Wed, 2011-06-29 16:33

megfőztem, nagyon jó, nagyon egyszerű, nagyon gyors
eltettem a receptet, máskor is megcsinálom:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-14 15:28

Kedves Évi.76 :)!

Ma ezt ebédeltük, nagyon fini lett!

Pusz, Lilla:))))))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-07-09 16:22

Kedves Éva, ez lesz a holnapi ebéd, nagyon guszta. Először bolognait akartam, de ilyen hőségben nem kívánom annyira a húsos ételeket. Ez viszont üde paradicsomból készülő étel. Megírom, hogy sikerült!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-11 13:26

Kedves Evi.76! Hát nagyon jól sikerült az ebéd, mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána! Maradt még egy adag belőle, de azt holnap viszem magammal munkába, ott fogom mutogatni a kollégáknak! :-) Köszönöm még egyszer!

709
vöröshagyma 2 közepes fej
paradicsom 10 nagy db
fokhagyma 8 gerezd
selyemsonka 20 dkg
olívaolaj 1 dl
sűrített paradicsom 500 g
száraz vörösbor 1 dl
négyszínű bors 3 teáskanál
bazsalikom 3 ek
1 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
penne 500 g
sajt 15 dkg
ételízesítő 1 csipet