Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss spenótsaláta grillezett ördögszekér laskával

Friss spenótsaláta grillezett ördögszekér laskával
Friss spenótsaláta grillezett ördögszekér laskával
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alig várjuk már a friss tavaszi zöldségeket, amelyek tele vannak vitaminnal és energiával! Különleges ördögszekér laskagombával készítem ezt a tavaszi salátát, amelyet más néven királylaskának is hívnak. Vastag, húsos tönkje és kicsi barna kalapja van. Fürjtojással kombinálva pedig igazi kuriózum!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát apró darabokra szeleteljük, és kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A fürjtojásokat megfőzzük.
  3. A megmosott nyers spenótra szórjuk az aprított újhagymát, retket, a pirított gombát és a felezett fürjtojásokat.
  4. Az öntethez a mustárt, balzsamecetet, vizet, olajat simára keverjük, és a salátára öntjük.
  5. Azonnal fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 556
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

spenótsaláta gombával, friss tavaszi gombasaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

149
laskagomba 300 g
spenót 200 g
újhagyma 5 db
retek 5 db
fürjtojás 10 db
dijoni mustár 1 ek
olívaolaj 3 ek
balzsamecet 2 ek
víz 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint