Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss zöldborsóleves mentával

Friss zöldborsóleves mentával
Friss zöldborsóleves mentával
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A friss zöldborsó az egyik legfinomabb tavaszi zöldség (bár ezt el lehet mondani a spárgáról, újkrumpliról, stb.) Nagyon kellemes enyhe íze van, nem akartam elnyomni semmivel. Mentás leves volt a neten sok, ezekből merítettem. Többféle mentám van a kertben, ezek közül a legapróbb levelű, legenyhébb ízűt választottam. Tejszín helyett tejet használtam. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót megpucoljuk, az újhagymát felkarikázzuk. A vajon megpároljuk az újhagymát. Pár percre rádobjuk a zöldborsót, kevergetjük.
  2. Felöntjük 4 dl vízzel. Beledobjuk a leveskockát (nem volt itthon se maradék húsleves, se alaplé). Lefedve, kis lángon 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a végén 1 dl tejet.
  3. Beleszórjuk a mentaleveleket, és botmixerrel pürésítjük. Pár mentalevél-bóbitával díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 832
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
236 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsókrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

170
zöldborsó 20 dkg
vaj 1 tk
újhagyma 2 közepes db
leveskocka 1 db
tej 1 dl
borsmentalevél 1 evőkanál
víz 4 dl