Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss-zöldséges és olaszfűszeres mini penne

Friss-zöldséges és olaszfűszeres mini penne
Friss-zöldséges és olaszfűszeres mini penne
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás.

A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele.

A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz.

A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak.

A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez.

A Barilla tészta mindig al dente.

Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak.

…és egészséges!

A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy lábasban forraljunk vizet.
  2. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajon pirítsuk 2 percig az újhagymát. Adjuk hozzá a nagyon vékonyra szelt édesköményt (ennek egy kis részét tegyük félre a tálaláshoz) és a koktélparadicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Vegyük alacsonyabbra a lángot, és pároljuk addig, míg a paradicsom kissé felhólyagosodik és az édeskömény teljesen megpuhul. Ekkor keverjük hozzá a spenótleveleket, és fonnyasszuk meg.
  4. Közben főzzük ki a mini pennét a dobozon található utasítás szerint. Szűrjük le úgy, hogy tartsunk meg egy keveset a főzővízből.
  5. Keverjük a tésztát a szószhoz, adjuk hozzá a főzővizet, és főzzük össze, míg a folyadék szinte teljesen elpárolog. Keverjük össze reszelt sajttal és a meghagyott édesköményszeletekkel, azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 732
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zöldséges penne, édesköményes tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

388
penne 500 g
olívaolaj 0.8 dl
újhagyma 3 közepes db
édeskömény 1 közepes db
koktélparadicsom 50 dkg
spenót 250 g
pecorino sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint