Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fritule - horvát mini fánk

Fritule - horvát mini fánk
Fritule - horvát mini fánk
23 perc / előkészület: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Horvátországban ettem először ezt a finomságot. Hagyományosan csokiszósszal adták a helyi nénik az utcán árulva. Nagyon ízlett, ezért itthon is kísérleteztem vele. Diétásan is elkészítettem, hogy a gyerekeknek ne feküdje meg a gyomrát.

(Süti MáMohr YouTube csatornámon videót is találtok az elkészítéséről.)

hozzávalók / 5 adag

Fritule

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Fritule

  1. A tészta összes hozzávalóját alaposan összekeverjük egy tálban.
  2. Hagyományosan úgy sütjük, mint a többi fánkot, olajban. Ekkor a masszát két kiskanál segítségével a meleg olajba szaggatjuk, és sütés közben megfordítjuk.
  3. Az olajból kiemelt fánkokat papírtörlőre szedjük.
  4. Diétásan: A masszát két kiskanál segítségével szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatjuk, és 180 °C-on aranybarnára sütjük.

Díszítés

  1. Ízlésünk szerint olvasztott csokival, csokipudinggal, lekvárral tálaljuk a fánkokat (de magukban is finomak).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 927
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Süti MáMohr

Mióta szakács: 2017.03.18.
31 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: horvát
alkalom: farsang
mikor: mindig, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fritula, horvát fánk, mini fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

360
tojás 1 db
méz 3 ek
finomliszt 9 evőkanál
citromlé 1 ek
sütőpor 1 tk
joghurt 150 ml
pálinka 3 ek
rumaroma 1 csepp
csokiszósz 1 dl
fehér csokoládé 50 g
lekvár/ dzsem 4 ek