Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frutti di mare rizottó

Frutti di mare rizottó
Frutti di mare rizottó
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk otthon a tengeri herkentyűket, úgyhogy ez a fogás nagy kedvenc. Pikk-pakk elkészül, mégis teljes értékű ebéd vagy vacsora.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tenger gyümölcseit vajon megpirítjuk, sóval, borssal és kevés szerecsendióval fűszerezzük.
  2. Az apróra vágott petrezselyemzöldet, valamint a fokhagymát utoljára tesszük rá, és lassan pirítjuk, nehogy megégjen. Ha már illatozik a fokhagyma, nyakon öntjük a fehérborral, amit teljesen elpárolunk.
  3. Ezt követően hozzáadjuk a nyers rizst, és felöntjük annyi vízzel, hogy a rizs szépen meg tudjon főni. (Én a víz egy része helyett is fehérbort használok :) ) Nem baj, ha egy picit több a víz, hiszen rizottót készítünk, így jó, ha mézgásabbak a rizsszemek.
  4. Nagyon kis lángon, fedő alatt 20-25 percig főzzük. Fontos, hogy közben ne emelgessük a fedőt, és ne kevergessük.
  5. Amikor a rizs megpuhult, belekeverjük a lereszelt sajtokat - trappistát és parmezánt -, és alaposan összeforgatjuk. El is készült a rizottónk. :)
  6. Tipp a tálaláshoz: előbb hideg vízzel kiöblítünk egy gömbölyű tálkát, amit megtöltünk rizottóval, majd kiborítjuk egy nagy lapostányérra. A tetejét reszelt sajttal és egy csipet petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat! :)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 14 578
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Alízke

Mióta szakács: 2014.08.08.
10 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tenger gyümölcsei rizottó, rizottó a tenger gyümölcseivel, tengeri herkentyűs rizottó

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marokity Angéla
Marokity Angéla Fri, 2016-07-15 08:33

Nagyon finom, nagyon gyors, nagyon egyszerű :) Én is több bort, kevesebb vizet használat, és nem bántam meg :P :)

Sagitta
Fitt Gourmet / Sagitta Tue, 2015-06-02 15:20

Eeeez brutál jó lett!! Én barnarizzsel csináltam az egészség nevében (előtte kicsit előfőztem, hogy ne főjenek miszlikbe a tenger gyümölcsei 50 perc alatt), és fantasztikus, azonnal nyárhangulatom, tengerparthangulatom lett :) Este kiderül, a párom mit szól hozzá :)

Alízke
Alízke / Alízke Wed, 2015-06-03 11:40

Szia Sagitta!
Ez szuper hír - örülök, hogy ízlett, nálunk is nagy kedvenc! :) Remélem, a párod tetszését is elnyerte. A barna rizs jó ötlet! :)

878
tenger gyümölcsei mix 50 dkg
vaj 10 dkg
szerecsendió 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 7 gerezd
petrezselyem 1 csokor
fehérbor 2 dl
rizs 40 dkg
víz 2 l
trappista sajt 15 dkg
parmezán sajt 5 dkg