Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füge mézes kecskesajttal

Füge mézes kecskesajttal
Füge mézes kecskesajttal
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megérkeztek az első hatalmas lila fügék a zöldségeshez. Gyönyörűek, lédúsak, finoman puhák és nagyon édesek. Ilyenkor mindig ez az étel kerül az asztalra.
Ezt a receptet először jóuram születésnapjára készítettem el, azóta is maradt a listán.
Sokat nem tudok róla modani, egyszerűen csak finom, de nagyon. Emellett rendkívül egyszerű, és igen kellemes előétel, de magában is fogyasztható akár reggelire vagy uzsonnára is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

pH besorolás: közepesen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fügéket kettévágjuk és tepsibe tesszük.
  2. A kecskesajtot elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd egy púpos kiskanálnyit teszünk minden félbe vágott fügére.
  3. Még egy tekerésnyi bors mindegyik tetejére, majd mézzel megcsurgatjuk.
  4. A sütő felső harmadára tesszük a tepsit, az utolsó öt percben - ha van grill - meggrillezhetjük a tetejét.
  5. Pirított fenyőmaggal vagy dióval tálaljuk, még egy kis mézzel megcsurgatva.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 573
elküldve: 1
receptkönyvben: 199
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

kecskesajttal töltött füge mézzel, sajtos-mézes füge, kecskesajtos füge mézzel csurgatva

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aurore
Aurore / Aurore Thu, 2011-10-13 17:43

Hmmm...ma megcsináltam!Pár házzal lejjebbi szomszédom mézet,pár házzal feljebbi kecskesajtot készít,a kertben pedig két hatalmas,terméstől rogyadozó fügefa...egyértelmű volt hát a döntés,és szenzációs az eredmény!Köszönöm a remek receptet!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-10-15 01:19

Szeretnék én hasonló szomszédságot!... :-)
Örülök, hogy ízlett!

nyamóka
nyamóka / nyamóka Mon, 2010-09-13 11:50

Kedves Eszter!
Most azonnal muszály megírnom, hogy megcsináltam és állati jó lett, ahogy elképzeltem!!! :-)
Valami csúcs, nem tudom abbahagyni, pedig muszály, mert életem párja még nem ért haza, és neki is hagynom kell!
Meggondolatlanul megfőztem a fügém felét lekvárnak, igaz, csak azokat aprítottam bele, amik kicsit kirepedeztek a nagy esőben, de így most várnom kell a következő adag érett fügére. :-DD
Amíg lesz fügém, biztos, hogy sorozatban gyártani fogom ezt a finomságot.
Ezer köszönet és puszi az ötletért! Éva

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-09-13 11:54

Jaj, de örülök! :-)
Igen, mi is így vagyunk vele...mindig egy csomót kell gyártanom, amíg fügeszezon van.
Remélem, a párodnak is ízlik majd! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-09-06 13:32

OMG! Ez valami csoda! Összefutott az összes nyál a számban! ;)

nyamóka
nyamóka / nyamóka Mon, 2010-09-06 11:33

Az az igazság, hogy a kecskesajt gyártás nálam is csak egy éve megy, ugyanis akkor került anyósomékhoz Bori, a kecske, akit a család képtelen volt megenni, hát, igen ez egy külön történet. Mindenesetre Bori szorgalmasan adja a tejet azóta is, talán attól tart, ha ezt nem teszi, fazékban végezné. :-D Elkezdtem hát gyártani a kecsketúrót a tehéntúró mintájára, aztán, mikor már nem győztük enni, utánanéztem a neten, és utánakérdezősködtem, hogy hogyan lehetne sajtot csinálni. Rájöttem, hogy sok különbség nincsen a sajt és a túró készítése között, úgyhogy gondoltam, hajrá!. Több módszert kipróbáltam, általában natúran hagyom, néha ízesítem, hol így, hol úgy. Mivel van fenn sajtrecept, nem gondoltam, hogy feltegyem, da ha már így biztattok, akkor nekilátok! :))))
Szívesen küldenék fügét is, mert tényleg rengeteg van rajta, valaki feltalálhatná már a fénypostát! :))
Egyébként a fügefa is anyósoméknál leledzik, mi sajna "polcos házban" lakunk, viszont jóformán szomszédok vagyunk, külön, de mégis együtt éldegélünk. Egyikünk sem tud meglenni kert nélkül, az a mániánk, hogy teremjen meg minden itthon, ami megteremhet. Nem vagyunk bio-mániásak, de azért minél természetesebb valami, annál jobb. :-)

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sun, 2010-09-05 10:40

Wooooow, húúú, meg minden! Ez valami gyönyörű! Megláttam, és akkorát nyeltem! :-) Nem sokára érnek a fügéink, az idén rengeteg lesz rajta, a kecskesajtot meg folyamatosan gyártom itthon, és még sosem jutott eszembe, hogy együtt milyen finom lehet! Amint lesz leszedhető fügém, kipróbálom, állati jól néz ki! Neked mindig akkora ötleteid vannak!!! :-) Nagyon tetszik!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-09-05 11:01

Egyetértek Mrs. Smithszel!
Nem tennél fel kecskesajt házilag receptet?
tuti, hogy sokan keresnek rá a neten, nagyon jó lenne, ha a NoSalty repertoárjában is lenne!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-09-05 11:00

Jaj, köszönöm nagyon!
Nahát, milyen szerencsés vagy, hogy nálatok van füge! Mindig vágytam egy fügefára, de hát majd talán egyszer, ha lesz kertünk.
És saját kecskesajt? A szó legszorosabb és legjobb értelmében irigyellek. :-))))
Azt nem tudom, hogy ez a recept milyen friss kecskesajttal, itt csak a bolti krémesebb változatot lehet kapni.
De majd meséld el milyen volt!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-09-05 10:59

Nyamóka kedves...most igazán irigyellek!!!!:))) Nekünk idén nem lesz füge, mert télen kifagyott a fügefa, ugyan hála égnek kihajtott a tövéről, szép nagy, csak termés nem várható. No sebaj, majd jövőre! Azt a kecskesajtkészítést házilag - még nem gondoltál véletlenül arra, hogy megosztod itt a néppel?:D Lennénk olyanok, akik várnánk...
Eszter, mint már mondtam, ez gyönyörű, gyönyörű...de tudod úgy is mi a véleményem...:DD
Puszi nektek: Mrs Smith

352
füge 6 db
kecskesajt 150 g
habtejszín 40 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
méz 24 csepp
fenyőmag 5 dkg