Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füge ricotta-köpenyben vaníliás csirkemellel

Füge ricotta-köpenyben vaníliás csirkemellel
Füge ricotta-köpenyben vaníliás csirkemellel
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megmaradt a polcomon néhány darab szép füge, s az ugyancsak megmaradt ricottával együtt ezt a köretet ötlöttem ki. Könnyed gyümölcsös köret, s pompásan kiegészíti a vaníliával ízesített csirkemellet.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk le hideg vízzel a csirkemellfilét, majd konyhapapírral alaposan töröljük szárazra. Vágjuk le a filé alatt rejlő lelógó húst. A mellet süssük meg egy forró serpenyőben 2 csepp olívaolajon minden oldaláról. Sütés közben fűszerezzük sóval és borssal. Készítsünk elő egy nagy alufóliát, vágjuk fel a vaníliarudat, s helyezzük el az alufólián. Helyezzük rá a vaníliarúddarabokra a csirkemellet, s locsoljuk meg néhány csepp citromlével. Csomagoljuk össze, s előmelegített sütőben kb. 150°C-on mérettől függően kb. 15 perc alatt hagyjuk teljesen átsülni.
  2. Kavarjuk össze a ricottát csomómentesen a liszttel, egy csipet frissen reszelt szerecsendióval, egy csipet sóval, egy egész tojással és egy tojássárgájával. Hámozzuk meg a fügét úgy, hogy ne maradjon rajta lila és zöld folt. Hempergessük meg lisztben, rázzuk le alaposan, majd egy kanál segítségével forgassuk meg a ricottás masszában. Forró, enyhén forrásban lévő sós vízben főzzük a ricottával bevont fügéket kb. 10 percig.
  3. A narancsmártáshoz filézzünk ki egy narancsot, a másik kettőt pedig csavarjuk ki, majd a levét szűrjük le egy szűrőn keresztül. Főzzük el kb. felére a levét, majd oldjuk fel benne a barna cukrot, s öntsük hozzá a narancslikőrt. Újból főzzük el kb. felére, majd a főzést leállítva kavarjuk el benne a tejszínt.
  4. Miután átsült a csirkemellfilé, vegyük ki a sütőből, s a fóliában maradt levet öntsük a narancsmártáshoz. Adjuk a narancsmártásba a narancsfiléket, hogy átmelegedhessenek. A ricottás fügét egy szűrő segítségével vegyük ki a vízből, majd konyhapapíron csepegtessük le. Helyezzük el a tányéron a csirkemellet és a ricottaköpenyes fügéket, majd locsoljuk meg a narancsmártással. Citromfűvel díszítve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 835
elküldve: 0
receptkönyvben: 107
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Beatbull

Mióta szakács: 2008.07.04.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-05-04 23:18

Ez igen. Osztályon felüli étteremben bárhol bármikor étlapra tehető. Fantáziadús, profi.
Már össze is állt az íz a számban. :)

1076
csirkemell filé 2 db
vanília 1 db
citrom 1 db
narancs 3 db
habtejszín 20 ml
cointreau 20 ml
füge 8 db
ricotta 200 g
tojás 2 db
finomliszt 50 g
barna cukor 1 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 4 csepp