Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fügefánk

Fügefánk
Fügefánk
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A feketeszeder bokromtól pár méterre van egy 6 éves fügefa, az idén ez is szép és finom termést hozott.
Egy régi újságban találtam ezt a receptet, nosza kipróbáltam. Hamar elfogyott, ezért ismétlések sora következik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a tojást, sót.
  2. Habverővel dolgozzuk össze, állandó keverés mellett, fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, sütőport. Keverjük simára, hagyjuk állni 30 percig a tésztát.
  3. A mandulát mártsuk forró vízbe, így könnyebben le tudjuk húzni a héját.
  4. A megmosott fügét vágjuk apróra, adjuk hozzá a tésztához, mandulával és a mazsolával együtt, keverjük össze. A serpenyőt kenjük ki némi olajjal.
  5. Miután felforrósodott, adagonként süssük ki a tésztát.
  6. A fánkokat még forrón szórjuk meg a fahéjas porcukorral, és tálaljuk.

  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 906
elküldve: 4
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: fánk
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas-fügés fánk, fügés fánkok mazsolával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csipszi
Csipszi Tue, 2013-08-13 21:26

Kedves Marcsisef! Szeretném megsütni a fánkot, de nem értem a tej mennyiségét. Egy ötöd deciliter, vagy fél liter kell hozzá? Gondolom, inkább fél liter. Üdvözlettel. Ági

739
finomliszt 30 dkg
tej 0.5 dl
tojás 2 db
mandula 10 dkg
füge 12 db
mazsola 1 marék
1 csipet
sütőpor 1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
porcukor 4 ek
fahéj 1 tk