Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fügepite

Fügepite
Fügepite
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fügeláz még mindig tart, a maradék fügémre ezt találtam ki.

hozzávalók / 6 adag

Az omlós tésztához

A royale-hoz

A tetejére

  • 5 db füge (friss, érett)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a kockára vágott jeges vajat és egynemű masszává gyúrjuk. A lényeg, hogy gyorsan dolgozzunk, mert ha a hozzávalók átmelegednek, morzsalékos lesz a tésztánk.
  2. A tésztabucit folpackba csomagoljuk, és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tésztát valamivel nagyobb méretű körre nyújtjuk, mint a pitesütő tálunk, majd a tálba illesztjük-nyomkodjuk, a peremén túllógó tésztát körben levágjuk.
  4. A tetején csinosan eloszlatjuk a cikkekre vágott fügét, és az egészre ráöntjük a royale-t, vagyis a tejszínes-tojásos keveréket.
  5. 30 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 676
elküldve: 14
receptkönyvben: 376
elkészítve: 21/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

omlós fügepite

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krtek
Krtek Fri, 2013-07-19 22:23

Tavaly siker volt, így idén sem maradhat ki. Biztos, ami biztos, a fügét már le is szedtem :)

DBrigi
DBrigi / DBrigi Tue, 2012-09-11 18:31

JJJaaajjj, de gyönyörű!Eddig nem vonzott a füge. Erre ma a barátnőm rábeszélt és szerelem lett első szedésre. :) Holnap veszek fügefát, és ültetek, de ma este elkészítem a recepted! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-11-08 12:27

Kedves strawberry! köszi a válaszodat.az aszalt tényleg nem jön be!!!Akkor lemaradok a frissről is, de ez van.....majd legközelebb,köszi: :o)) Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-11-08 09:13

Ez nagyon guszta!Ezek szerint tudtál formát venni.Amúgy most lökött kérdésem lesz, még soha nem ettem fügét.Milyen íze van?Mert ,ha jönnek az ünnepek, sorolom be az édesség alkotásokat a naptárba, és ez is odakerülne, csak nem tudom, mire számíthatok.Ha el lehet mesélni, milyen ízre számoljak,megköszönném. :-) Éva-Anyóca

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-11-08 12:19

Szia Anyóca, fú, most megfogtál...a fügének olyan fügeíze van, semmi mással nem téveszthető össze. A friss füge ízének semmi köze az aszalt fügéhez. Ehhez a pitéhez friss kell, amit karácsony környékén már nem nagyon lehet beszerezni, úgyhogy sajna sztem nem tudod felvenni a listára :(

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-10-22 12:54

Sikerült lamaradnom, csak most, jól megkésve csorgatnék nyálat nyilvánosan. Lesz egy futásom fügéért, már látom. :-D
Gyönyörű!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-17 21:31

Hát ez gyönyörű!

453
finomliszt 200 g
tojás 1 db
porcukor 50 g
vaj 100 g
habtejszín 1.5 dl
porcukor 4 teáskanál
tojás 3 db
füge 5 db