Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fügés csirke provence-i rizzsel

Fügés csirke provence-i rizzsel
Fügés csirke provence-i rizzsel
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma a piacon jártam, és gyönyörű fügét találtam. Gyorsan ki is próbáltam, hogy mennyire szeretik egymást a csirkével. El kell áruljam, hogy számomra örök barátság született közöttük és köztem.

hozzávalók / 2 adag

A csirkéhez

A rizshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A rizs elkészítése

  1. A rizst a szokásos módon elkészítjük. Annyi különbséggel, hogy hozzáadjuk a provence-i fűszerkeveréket.

A csirke elkészítése

  1. Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzádobjuk a felaprított fokhagymát is. Együtt pároljuk kb. 3 percig.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott csirkét, hagyjuk pirulni egy kicsit.
  3. Jöhetnek a felkockázott zöldségek. Megfűszerezzük az egészet, és hozzáadjuk a szójaszószt is.
  4. 5-7 perc elteltével beletesszük a fügét és a narancslekvárt.
  5. További 3-4 perc alatt szépen összefőzzük.
  6. Ha elkészült, a rizzsel együtt tálaljuk, és jóízűen elfogyasztjuk (ez a legjobb rész).
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 955
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sajt imádó

Mióta szakács: 2014.10.07.
18 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirke fügével és narancslekvárral, gyümölcsös csirkehús provence-i rizzsel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

915
sárgarépa 1 kis db
fehérrépa 1 kis db
zöld kaliforniai paprika 1 db
füge 4 közepes db
csirkemell filé 20 dkg
szójaszósz 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 4 gerezd
narancslekvár 2 ek
rizs 0.5 bögre
víz 2 dl
provence-i fűszerkeverék 1 teáskanál