Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fügés-kecskesajtos focaccia

Fügés-kecskesajtos focaccia
Fügés-kecskesajtos focaccia
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen csak volt egy rakás fügénk.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

pH besorolás: közepesen savasít
Mindenképpen salátával. Kiválóan illik hozzá a baracköntetes madársaláta, ha ehhez készítjük, csak öntetet és a salátát vegyük hozzávalónak. 
Ebből az adagból kb. 6-7 db focaccia lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az éleszőt a cukorral 2,5 dl langyos vízbe tesszük, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáöntjük az olajat és a felfuttatott élesztőt. Addig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Langyos helyen (belangyosított sütő) konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, kivesszük a tálból, még egyszer jól átgyúrjuk, és kb. 4-5 dekás gombócokat tépkedünk belőle. Egy tepsibe téve, ellapogatjuk őket kb. fél centi vastagra, majd megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk még tengeri sóval.
  4. A fügéket 6 gerezdre vágjuk, és rárendezzük őket a focacciákra.
  5. Kevés sajtot morzsolunk mindegyikre, majd előmelegített sütőbe toljuk.
  6. A tészta szélének pirulásáig sütjük. A sütőből kivéve, még frissen megpermetezzük egy kis balzsamecettel, és a frissen összeaprított zöldfűszerekkel szórjuk meg.

  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 304
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

fügés kelt lepény kecskesajttal, fügés-kecskesajtos lepény zöldfűszerekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1091
finomliszt 25 dkg
friss élesztő 3 dkg
1 teáskanál
cukor 1 ek
olívaolaj 0.5 dl
füge 7 db
kecskesajt 10 dkg
balzsamecet 1 kk
0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint
víz 2.5 dl