Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fügés krémsajt

Fügés krémsajt
Fügés krémsajt
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és finom desszert, amelyet 10-15 perc alatt már tálalhatunk is. A citromlevet apránként keverjük a krémsajthoz, és ügyeljünk, hogy ne legyen túl folyékony.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük, és hagyjuk hűlni.
  2. A krémsajtot krémesre keverjük a cukorral, citromlével és a citromhéjjal, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A krémet 3 pohárba osztjuk.
  3. A fügéket vékonyan meghámozzuk, majd késsel keresztbe bevágjuk, de nem vágjuk át. A fügéket a krémre helyezzük.
  4. A fenyőmagot a desszertre szórjuk, meglocsoljuk a mézzel, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 455
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémsajtos pohárkrém fügével, fügés desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

514
krémsajt 200 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 3 teáskanál
habtejszín 200 g
füge 3 db
fenyőmag 20 g
méz 3 teáskanál