Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fügés vaníliás pite

Fügés vaníliás pite
Fügés vaníliás pite
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a pitét a barátnőmnek készítettem a szülinapjára, aki nagyon szereti a fügét, ezért aztán adtam neki egy üveg fügelekvárt, amit akkor csináltam :) A pite saját ötletem alapján készült el, különleges az ízvilága, de nekünk nagyon ízlett :)

hozzávalók / 8 adag

Linzertészta

Fügelekvár

Cukrászkrém

Díszítés

  • 3 db szép, érett füge
Szólj hozzá!

elkészítés

Linzertészta

  1. A hozzávalókat öntsük egy tálba, dolgozzuk jól össze, formáljunk belőle egy gombócot, csavarjuk folpackba, és pihentessük a hűtőben legalább (!) 1 órán keresztül.
  2. Ha letelt a pihentetés ideje, tegyük lisztezett nyújtódeszkára, és nyújtsuk méretre, majd helyezzük bele a piteformába.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
  4. Süssük elő 5 percen keresztül.

Fügelekvár

  1. A fügéket alaposan mossuk meg, daraboljuk fel kisebb darabokra.
  2. Tegyük egy kisebb lábasba, öntsük hozzá a többi hozzávalót, és forraljuk kevergetés mellett, amíg barna nem lesz.
  3. A tűzről levéve botmixerrel kicsit pépesítsük, de maradjanak még benne darabok.

Cukrászkrém

  1. A tejet a vaníliával tegyük fel forrni.
  2. Közben a többi hozzávalót keverjük össze.
  3. Ha már majdnem forr a tej, akkor vegyük le a tűzről, és óvatosan öntsük hozzá a sárgájás keverékünkhöz, de csak adagokban, és közben keverjünk folyamatosan, mert különben kicsapódik a tojás, és ugyebár nem rántottát szeretnénk :)
  4. Tegyük fel a tűzre a krémet, és keverjük, míg sűrű nem lesz.

Összeállítás

  1. Kenjünk rá a tésztánk aljára a fügelekvárt, és süssük meg 180 °C-on (picit piruljon meg).
  2. Ha kihűlt a cukrászkrém és a tészta is, öntsük rá a krémet, és oszlassuk el szépen, egyenletesen.

Díszítés

  1. A fügéket helyezzük el ízlésesen a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 647
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

G. Zsófi

Mióta szakács: 2014.01.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
receptverseny: Nosalty receptverseny
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fügelekváros pite, fügés vaníliás pite, fügelekváros vaníliakrémes pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

539
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 5 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
füge 10 db
cukor 1.5 ek
fahéj 0 ízlés szerint
csillagánizs 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
citromlé 2 ek
szegfűszeg 0 ízlés szerint
tej 4.5 dl
vanillincukor 1 csomag
cukor 7 dkg
kukoricakeményítő 3 dkg
tojássárgája 4 db
füge 3 db