Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fügés-zabpelyhes keksz

Fügés-zabpelyhes keksz
Fügés-zabpelyhes keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni aszalt fügét vettem a piacon, így most a fügét is fügével esszük. Én elélnék rajta egész életemben. Nagyon szeretek mindent, ami vele készül.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, folpackba csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát elővesszük, diónyi golyókat szaggatunk és sodorgatunk belőlük. Egymástól távolabb sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tenyerünkkel szétlapítjuk őket (így egyszerűbb, mert kicsit ragacsos a tészta a nyújtáshoz).
  3. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük. Ha barnulni kezd, kivesszük.
  4. A töltelékhez valókat késes aprítóba tesszük, és nagyjából homogén masszává daráljuk. Ezzel a krémmel megkenjük az egyik kekszet, és hozzáragasztunk egy másik keksz lapot. (Nagy, kb. 8 cm átmérőjű kekszeket sütöttem. Ebből lett 22 db.)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 832
elküldve: 6
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fügekrémmel töltött keksz, zabkeksz fügével töltve, zabpelyhes tallér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

381
tönkölybúza liszt 10 dkg
zabpehely 10 dkg
nádcukor 5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 csipet
fahéj 1 teáskanál
zöld kardamom 1 kk
vaj 12 dkg
habtejszín 0.5 dl
füge 10 dkg
habtejszín 0.5 dl
méz 2 ek
citromhéj 1 teáskanál
citromlé 1 teáskanál