A leveles tésztából 6 egyforma átmérőjű (kb. 12 centis) korongot szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsin betesszük a hűtőbe, kb. 20 percre.
Míg a tészta megdermed, elkészítjük a fügekrémet: a fügét megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk és meghámozzuk (részemről nem tettem, mert elég érett fügéből készítettem, és nem láttam indokoltnak héjának a lehúzását). Egy tálban villával összetörjük, hozzákeverjük a porcukrot és ízesítjük: leheletnyi fahéjjal, illetve mozsárban összetört kardamommal.
A tésztakorongokat villával megszúrkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Kivesszük, igazságosan elosztva a tetejükre simítjuk a fügekrémet, meghintjük kevés porcukorral és 220 fokos sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
A leveles tésztából 6 egyforma átmérőjű (kb. 12 centis) korongot szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsin betesszük a hűtőbe, kb. 20 percre.
Míg a tészta megdermed, elkészítjük a fügekrémet: a fügét megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk és meghámozzuk (részemről nem tettem, mert elég érett fügéből készítettem, és nem láttam indokoltnak héjának a lehúzását). Egy tálban villával összetörjük, hozzákeverjük a porcukrot és ízesítjük: leheletnyi fahéjjal, illetve mozsárban összetört kardamommal.
A tésztakorongokat villával megszúrkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Kivesszük, igazságosan elosztva a tetejükre simítjuk a fügekrémet, meghintjük kevés porcukorral és 220 fokos sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Hozzászólások (6)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. szeptember 30-án kiemeltük cikkünkben: 31 étel, amit októberben el kell készítened
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. szeptember 27-én kiemeltük cikkünkben: 13+1 gyors és fincsi leveles süti a hétköznapokra
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. augusztus 29-én kiemeltük cikkünkben: Fel a fügefára!
Üdvözlettel, NoSalty
No, ez egy jó ötletnek tűnik, a fügefánk idén óriás mennyiséget termett, úgyhogy ki fogom próbálni.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. augusztus 3-án kiemeltük cikkünkben: 31 étel, amit augusztusban kell megfőznöd!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata