Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fügetorta

Fügetorta
Fügetorta
33 perc / előkészület: 15 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elképesztően egyszerű és finom édesség fügéből.  A recept a legfrissebb Gusto magazinból.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztából 6 egyforma átmérőjű (kb. 12 centis) korongot szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsin betesszük a hűtőbe, kb. 20 percre.
  2. Míg a tészta megdermed, elkészítjük a fügekrémet: a fügét megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk és meghámozzuk (részemről nem tettem, mert elég érett fügéből készítettem, és nem láttam indokoltnak héjának a lehúzását). Egy tálban villával összetörjük, hozzákeverjük a porcukrot és ízesítjük: leheletnyi fahéjjal, illetve mozsárban összetört kardamommal.
  3. A tésztakorongokat villával megszúrkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
  4. Kivesszük, igazságosan elosztva a tetejükre simítjuk a fügekrémet, meghintjük kevés porcukorral és 220 fokos sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 642
elküldve: 7
receptkönyvben: 200
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fügés süti, fügés korongok, tarte aux figues

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

260
füge 50 dkg
porcukor 45 g
kardamom 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
leveles tészta 1 csomag