Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fügével töltött szűzpecsenye Brie-mártással

Fügével töltött szűzpecsenye Brie-mártással
Fügével töltött szűzpecsenye Brie-mártással
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szűzérme. Egy isteni húsrész, amelyre érdemes párszáz forinttal többet kiadnunk. Ezt a receptet az aszalt gyümölcs és a hús párosítása ihlette.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

A mártáshoz

ajánlat

Ez egy tipikus hétvégi, családi recept, ami ujjat húz a rántott hússal. Több fogásos menühöz tudnám ajánlani, de megállja a helyét önmagában is. Mivel nagyon laza, színhús az alapanyagunk, ezért bátran ajánlhatunk hozzá fiatal fehér vagy akár rozé borokat is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit odarakjuk sós vízbe főni, majd nekilátunk a szűznek. A húst középen, hosszába felszúrjuk, kialakítva így a lyukat, amelybe betöltjük a fügét és a szalonnát. Egy serpenyőben kívülről kérget sütünk rá, majd félrerakjuk.
  2. A mártáshoz összeforraljuk a tejszínt a darabolt sajttal és a fűszerekkel, majd szitán átszűrjük. Előmelegítjük a sütőt.
  3. A burgonyát leszűrjük, megszabadítjuk a héjától, majd kockákra vágjuk.
  4. A húst berakjuk a sütőbe.
  5. A serpenyőbe, amelyben a szűzérmét sütöttük elő, aprított petrezselymet dobunk, majd alaposan átpirítjuk a krumplival. Ekkora a hús is elkészül, és kevés pihentetés után tálalhatunk is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 506
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzérme sajtmártással, sertés bélszín fügével, pecsenye petrezselymes krumplival

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

618
sertésszűz 60 dkg
füge 50 g
bacon 4 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
főzőtejszín 1.5 dl
sajt 20 dkg
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint