Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fülöp-szigeteki lumpia

Fülöp-szigeteki lumpia
Fülöp-szigeteki lumpia
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy helyes, kis fiatal Fülöp-szigeteki lány készítette ezt az ételt a tv-ben úgy, hogy a stábot is befogta. Mondanom sem kell, hogy a műsorvezetőnek meg a többieknek nem ment olyan jól a tekercskészítés, mint a kis séfjelöltnek. De az íze így is mennyei lehetett, mert táncra perdültek. Azta, nekem sem ártana egy kis torna! El is indultam tészta vadászatra, mert ők boltival készítették. Órákig kóvályogtam az élelmiszerosztályon, de nem találtam sehol. Csalódottan hazamentem, és beírtam a google-ba: lumpia wrapper. Na, ott azt mondták, hogy a fagyasztóban kell keresni. Irány a bolt! Hát, ott se találtam ezt a fránya tésztát. Nem volt más hátra, most már a receptet kértem a google-tól. Nahát, ez olyan, mint a palacsinta! Viszont így már kicsit alakítottam a recepten, mert a házi készítésű tésztát nem kell olajban kisütni, mint a boltit (a bolti még nyers). A zöldségek is különböznek az enyémben, mert azt használtam, ami nekem volt itthon.

hozzávalók / 5 adag

a tésztához

a töltelékhez

a tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a keményítővel meg a sóval, üssük bele a tojásokat. Öntsük hozzá az olajat és a víz felét, habverővel alaposan dolgozzuk ki, hogy csomómentes legyen. Adjuk hozzá a víz másik felét, s jól keverjük el.
  2. Közepes lángon egy serpenyőben ugyanúgy kisütjük, mint a palacsintát. Annyiban viszont különbözik, hogy csak az egyik oldalát kell. Amikor a széle elválik a teflonos sütőtől, csak kicsúsztatjuk egy tortarácsra. Teljesen kihűlve rakjuk egy tányérra.

a töltelékhez

  1. A felhevített olajon pár percig kevergetjük a kockára vágott vöröshagymát, finomra vágott fokhagymát meg a gyömbért. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük.
  2. A zöldségeket lereszelve rakjuk bele, ízesítjük a szójaszósszal, sózzuk, borsozzuk. Kb. 5 percig kevergetjük, hogy a zöldségek ne legyenek túl puhák.
  3. Egy tésztára kb. 2 ek tölteléket halmozunk (kicsit formázzuk meg a kezünkkel rúd alakúra) a magunk felé eső aljára, egy ujjnyira a szélétől. Ráhajtjuk a tésztát, és óvatosan a töltelék alá tekerjük, most hajtsuk be a két szélét, végül tekerjük fel az egészet. Olajozott serpenyőben kicsit megpiríthatjuk, de ez elhagyható.

a tálaláshoz

  1. Vágjuk finomra az egy gerezd fokhagymát, és keverjük el az ecettel, sóval, borssal végül a halszósszal. Mikor beleharapunk a tekercsbe 1-1 csepp szószt locsoljunk rá, mert ha mártogatjuk bele, úgy nagyon elnyomja a többi ízt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 212
elküldve: 2
receptkönyvben: 79
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: tapas
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

lumpia wrapper, zöldséges-húsos tekercs, lumpia

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

320
finomliszt 15 dkg
étkezési keményítő 2 evőkanál
tojás 2 db
repceolaj 2 ek
1 csipet
víz 3 dl
repceolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 2 teáskanál
darált sertéshús 20 dkg
sárgarépa 1 közepes db
káposzta 20 dkg
karalábé 1 kis db
szójaszósz 1 ek
1 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
ecet 60 ml
fokhagyma 1 gerezd
1 csipet
fekete bors 1 csipet
halszósz 5 csepp