Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fura zöldborsóleves

Fura zöldborsóleves
Fura zöldborsóleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Portugáliában ettünk valami ehhez hasonlót, de ott egy káposztaféle volt lehelet vékonyan belecsíkozva. Szokásomhoz híven átvariáltam, az ismeretlen káposztaféle helyett az ismert zöldborsót belefőzve. Ha jól emlékszem, abban petrezselyem sem volt, de nekem úgy illett bele.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük a vízben, amibe beledobtuk a leveskockát. Amikor megfőtt, botmixerrel összetörjük.
  2. A zöldborsót egy pici vajon, nagyon enyhén megsózva puhára pároljuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
  3. A puha zöldborsót belekeverjük a levesbe, tányérba szedjük, és ráhintjük a petrezselymet.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 169
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
287 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

borsóleves, zöldborsóleves, borsóleves másképpen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

172
burgonya 2 közepes db
zöldborsó 15 dkg
leveskocka 1 db
petrezselyem 1 teáskanál
víz 5 dl
vaj 1 dkg
0 ízlés szerint