Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fürjtojás kalapban

Fürjtojás kalapban
Fürjtojás kalapban
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha csak úgy veszek valamit, anélkül, hogy konkrét elképzelésem lenne vele. Így került a kosaramba a legutóbbi bevásárló utamon a fürjtojás. Már jó pár napja vesztegelt a hűtőben, szinte meg is feledkeztem róla. Ma hirtelen bevillant egy kép: milyen jópofa lenne, ha a hűtőben szintén várakozó soron lévő portobello gomba ölében sütnék meg párat. Vékony rozskenyér szeletre ültetve ettük ebédre, de simán el tudom képzelni egy baráti vacsora meleg előételeként is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombák szárát eltávolítjuk, kalapjukat megmossuk és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Kis tálkába két evőkanálnyi olívaolajat öntünk, ebbe beleforgatjuk a gombákat.
  2. A grillserpenyőt felhevítjük és a gombafejeket beletesszük, kalapjukkal felfelé. Amikor ez a felük jól átsült és felforrósodott, megfordítjuk őket és mindegyikbe beleütünk egy fürjtojást. Sóval ízesítjük. Amikor a tojás megsül a gomba kalapjában, kivesszük a serpenyőből és azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 637
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

69
portobello gomba 4 db
fürjtojás 4 db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint